Dorette Corbey is de nieuwe voorzitter van het Netherlands Water Partnership (NWP). De voormalig Europarlementariër is 15 april begonnen.

Dorette Corbey 180 vk Dorette CorbeyCorbey volgt Annemieke Nijhof op die haar voorzitterschap eind 2020 neerlegde omdat zij algemeen directeur werd bij kennisinstituut Deltares.

De nieuwe NWP-voorzitter heeft een lange en veelzijdige staat van dienst in praktijk, bestuur en politiek. Ze is lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken en maakt ook deel uit van het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Bij de waterschapsverkiezingen van 2019 werd ze met voorkeursstemmen verkozen in het AB. Ze zit namens de PvdA in het bestuur.

Corbey volgde een opleiding tot verpleegkundige en later de studie sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1993 promoveerde ze in de rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Ze werkte als verpleegkundige, onderzoeker bij het instituut Clingendael en als beleidsmedewerker bij de bouw- en houtbond van de FNV. Eind jaren 90 was ze lid van een adviescommissie Europese politiek voor de PvdA.

Van 1999 tot 2009 was ze Europarlementariër. In het Europees Parlement hield ze zich intensief bezig met water-, milieu- en klimaatvraagstukken. Daarna was ze directeur van de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie, betrokken bij advisering over duurzaamheidsvraagstukken rondom biomassa en voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Emissieautoriteit. Corbey is een van de initiatiefnemers van de Federatie Bio-economie Nederland.

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.