Dirk-Siert Schoonman wordt de nieuwe dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Het algemeen bestuur heeft vanavond Schoonman unaniem voorgedragen.

Dirk Siert Schoonman vk 180 Dirk-Siert SchoonmanSchoonman volgt de vorig jaar overleden Herman Dijk op. Schoonman is heemraad bij Waterschap Vallei en Veluwe en heeft zitting in het dagelijks bestuur van de Unie van Waterschappen met energie, waterkwantiteit en watersysteem in zijn portefeuille.

Schoonman was een van de 37 kandidaten die op de vacature hebben gereageerd, 11 vrouwen en 26 mannen.

Het waterschap was op zoek naar een verbinder. “Tijdens de gesprekken hebben we goed onderzocht of de kandidaat een eigentijds bestuurder is, ondernemend is ingesteld en ‘out-of-the-box’ durft te denken”, licht Karst Spijkervet, voorzitter van de vertrouwenscommissie, toe. Uiteindelijk kwam de commissie uit bij Schoonman.

De nieuwe dijkgraaf was lange tijd melkveehouder en actief als bestuurder in landbouworganisaties, zoals LTO Noord. Sinds 2015 is hij bestuurlijk actief in de waterwereld. De nieuwe dijkgraaf wordt door de Kroon benoemd voor een periode van zes jaar.

Het is de bedoeling dat Schoonman begin juli aan de slag gaat in zijn nieuwe functie. Tot die tijd neemt Piet Zoon de functie nog waar. 

Laatste reacties op onze artikelen

op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??
Zo zie je maar wie als expert mag optreden met de dikste beurs. Toevallig kost zo’n damwand ook nog veel geld en wie betaalt dat: de burger van Nederland. Rijkswaterstaat stort het in het water om te paaien, van wie……

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!