secundair logo knw 1

Dirk-Siert Schoonman is geïnstalleerd als nieuwe dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Schoonman volgt de in augustus vorig jaar overleden Herman Dijk op.

Dirk Siert Schoonman 180 vk Dirk Siert SchoonmanSchoonman werd gisteravond in Theater De Spiegel in Zwolle geïnstalleerd door de Commissaris van de Koning in Drenthe, Jetta Klijnsma. Na de beëdiging kreeg Schoonman de voorzittershamer overhandigd door waarnemend dijkgraaf Piet Zoon. Schoonman is benoemd voor een periode van zes jaar.

Schoonman was tot voor kort heemraad bij Waterschap Vallei en Veluwe en heeft zitting in het dagelijks bestuur van de Unie van Waterschappen met energie, waterkwantiteit en watersysteem in zijn portefeuille. Voor zijn bestuurlijke activiteiten in de watersector was hij melkveehouder en actief als bestuurder in land- en tuinbouworganisaties.

“Van ondernemer en belangenbehartiger naar dijkgraaf is een evolutie van eigenbelang naar sectoraal belang naar algeheel belang. Ik wil graag verbinden tussen alle belangen die er zijn en waarvoor het waterschap juist in deze tijd een belangrijke ruimtelijke en maatschappelijke functie heeft”, zei hij na zijn installatie.

Als dijkgraaf van WDOD is Schoonman voorzitter geworden van het op een na grootste waterschap van Nederland met een werkgebied van 255.000 hectare en 620.000 inwoners in de provincies Drenthe en Overijssel.

Dirk Siert Schoonman installatie 900 Jetta Kleinsma installeert Dirk-Siert Schoonman in Theater De Spiegel | Foto Freddy Schinkel

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker. 
Interessant artikel. Waar ik naar benieuwd ben is hoe de kankerverwekkende en agressieve kant van ozon op materialen wordt opgevangen, want dat is wel een risico bij deze manier van werken.