secundair logo knw 1

Dirk-Siert Schoonman is geïnstalleerd als nieuwe dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Schoonman volgt de in augustus vorig jaar overleden Herman Dijk op.

Dirk Siert Schoonman 180 vk Dirk Siert SchoonmanSchoonman werd gisteravond in Theater De Spiegel in Zwolle geïnstalleerd door de Commissaris van de Koning in Drenthe, Jetta Klijnsma. Na de beëdiging kreeg Schoonman de voorzittershamer overhandigd door waarnemend dijkgraaf Piet Zoon. Schoonman is benoemd voor een periode van zes jaar.

Schoonman was tot voor kort heemraad bij Waterschap Vallei en Veluwe en heeft zitting in het dagelijks bestuur van de Unie van Waterschappen met energie, waterkwantiteit en watersysteem in zijn portefeuille. Voor zijn bestuurlijke activiteiten in de watersector was hij melkveehouder en actief als bestuurder in land- en tuinbouworganisaties.

“Van ondernemer en belangenbehartiger naar dijkgraaf is een evolutie van eigenbelang naar sectoraal belang naar algeheel belang. Ik wil graag verbinden tussen alle belangen die er zijn en waarvoor het waterschap juist in deze tijd een belangrijke ruimtelijke en maatschappelijke functie heeft”, zei hij na zijn installatie.

Als dijkgraaf van WDOD is Schoonman voorzitter geworden van het op een na grootste waterschap van Nederland met een werkgebied van 255.000 hectare en 620.000 inwoners in de provincies Drenthe en Overijssel.

Dirk Siert Schoonman installatie 900 Jetta Kleinsma installeert Dirk-Siert Schoonman in Theater De Spiegel | Foto Freddy Schinkel

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...