secundair logo knw 1

Miguel Dionisio Pires is aangesteld als lector aan Aeres Hogeschool in Almere. Pires is werkzaam bij Deltares als aquatisch ecoloog/limnoloog.

miguel dionisio pires 180 vk Miguel Dionisio Pires Het nieuwe lectoraat van Aeres richt zich op ‘Meten is weten: gezond oppervlaktewater door innovaties in monitoring, modellering en maatregelen’. De hogeschool wil met het lectoraat het aquatisch onderzoek op de kaart zetten. 

Als nieuwe lector gaat Dionisio Pires samenwerken met diverse Almeerse studies waaronder Toegepaste Biologie en Geo Media & Design en met internationale studenten van de studie Aquatic Ecosystem Analysis. 

Dionisio Pires hoopt met zijn lectoraat een impuls te geven aan innovaties in het waterkwaliteitsbeheer. Op Deltares houdt zich bezig met innovatieve meettechnieken zoals remote sensing, DNA sampling en onderzoek met drones. Hij leidt tevens diverse projecten die gaan om waterkwaliteitsvoorspellingen.

Als lector heeft Dionisio Pires als belangrijk doel dat studenten een eigen bedrijf als spin-off beginnen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/