secundair logo knw 1

Voor zijn inzet voor Wetterskip Fryslân heeft vertrekkend dijkgraaf Paul van Erkelens gisteren symbolisch de eerste Citizen Climate Adaptation Award ontvangen. Tijdens zijn laatste vergadering ontving hij tevens de erepenning van het waterschap. En ook werd Van Erkelens geridderd.

Paul van Erkelens vk 180 Paul van ErkelensDe Citizen Climate Adaptation Award is in het leven geroepen door de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân en Wetterskip Fryslân ter ere van het werk van Van Erkelens.

De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan twee jongeren die volgens een jury de beste maatregelen voor klimaataanpassing aandragen. Er zijn twee leeftijdscategorieën: 15 tot en met 18 jaar en 19 tot en met 24 jaar.

Officieel wordt de burgerwetenschapsprijs pas in januari gelanceerd, maar Van Erkelens ontving deze gisteravond al tijdens de laatste vergadering van het algemeen bestuur onder zijn voorzitterschap. De dijkgraaf, die per 1 januari met pensioen gaat, neemt zelf zitting in de jury en mag de prijs in 2020, 2022, 2024 en 2026 uitreiken.

Erepenning
Van Erkelens kreeg gisteravond ook de erepenning van Wetterskip Fryslân uit handen van dagelijks bestuurslid Bé de Winter.

Het dagelijks bestuur kent de erepenning toe op advies van een commissie uit het algemeen bestuur, als blijk van waardering voor mensen die zich in bijzondere mate verdienstelijk hebben gemaakt voor het waterschap.

Ridder
Vanmiddag, bij zijn officiële afscheid in Sneek, is Van Erkelens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten als dijkgraaf en voor tal van andere bestuurlijke functies. Volgens de provincie hebben zijn activiteiten als dijkgraaf 'uitstraling buiten het Wetterskip en geleid tot de maatschappelijke positie van het Wetterskip naast de andere overheden'.

Ook ontving de langstzittende dijkgraaf de erepenning van de Unie van Waterschappen, als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor de waterschappen. 

1812 citizen climate adaptation awardPaul van Erkelens ontvangt de prijs uit handen van algemeen bestuurslid Tieneke Clevering (links), jeugddijkgraaf Merel Fiets en algemeen bestuurslid Sjerp de Jong. Foto Wetterskip Fryslân/Daniël Hartog

 

MEER INFORMATIE
Afscheidsinterview Paul van Erkelens
Luzette Kroon beoogd opvolger Paul van Erkelens

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.
Geweldig resultaat. Draagt mijn handelen bij aan een Drinkbare Rivier of niet? Dat is de simpele vraag.