secundair logo knw 1

PERSONALIA - David van Raalten vertrekt bij de advies- en ingenieursorganisatie Arcadis en gaat op 1 november aan de slag bij Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hij wordt directielid met onder meer de thema's waterveiligheid en klimaatverandering in zijn portefeuille.

David van Raalten klein vkEen nieuwe stap, een bijzonder moment. Zo omschrijft Van Raalten zijn overgang na 23 jaar bij Arcadis te hebben gewerkt. Hij vormt straks samen met secretaris-directeur Eveline de Kruijk en directielid René van der Spank het directieteam van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Van Raalten zal zich vooral bezighouden met waterveiligheid en de thema’s Klimaat Actief, Duurzaam DOEN en internationale samenwerking.

Water is een constante in de loopbaan van Van Raalten. Na de afronding van de studie Landinrichtingswetenschappen aan de Wageningen Universiteit kwam hij in 1995 terecht bij Arcadis, waar hij onder meer werkte aan waterveiligheidsprojecten. Van Raalten is nu European Leader Water Management bij Arcadis EMU en programmaleider Klimaatadaptatie.

Bij het waterschap gaat hij vanuit een andere invalshoek werken aan het doel van een schoon, veilig en toekomstbestendig watersysteem, zegt Van Raalten. “Maar dan met verantwoordelijkheid voor het hele traject: van beleid maken, uitvoeren, concrete projecten realiseren tot het beheren ervan. Ik heb mede daardoor veel zin in deze nieuwe baan.”

Dijkgraaf Herman Dijk is positief over de komst van Van Raalten. “We willen in verbinding met onze omgeving staan en samen werken om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Ik heb de volle overtuiging dat David daar een belangrijke bijdrage aan levert en wens hem alle succes toe.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?