PERSONALIA - David van Raalten vertrekt bij de advies- en ingenieursorganisatie Arcadis en gaat op 1 november aan de slag bij Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hij wordt directielid met onder meer de thema's waterveiligheid en klimaatverandering in zijn portefeuille.
Een nieuwe stap, een bijzonder moment. Zo omschrijft Van Raalten zijn overgang na 23 jaar bij Arcadis te hebben gewerkt. Hij vormt straks samen met secretaris-directeur Eveline de Kruijk en directielid René van der Spank het directieteam van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Van Raalten zal zich vooral bezighouden met waterveiligheid en de thema’s Klimaat Actief, Duurzaam DOEN en internationale samenwerking.
Water is een constante in de loopbaan van Van Raalten. Na de afronding van de studie Landinrichtingswetenschappen aan de Wageningen Universiteit kwam hij in 1995 terecht bij Arcadis, waar hij onder meer werkte aan waterveiligheidsprojecten. Van Raalten is nu European Leader Water Management bij Arcadis EMU en programmaleider Klimaatadaptatie.
Bij het waterschap gaat hij vanuit een andere invalshoek werken aan het doel van een schoon, veilig en toekomstbestendig watersysteem, zegt Van Raalten. “Maar dan met verantwoordelijkheid voor het hele traject: van beleid maken, uitvoeren, concrete projecten realiseren tot het beheren ervan. Ik heb mede daardoor veel zin in deze nieuwe baan.”
Dijkgraaf Herman Dijk is positief over de komst van Van Raalten. “We willen in verbinding met onze omgeving staan en samen werken om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Ik heb de volle overtuiging dat David daar een belangrijke bijdrage aan levert en wens hem alle succes toe.”
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toich is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens ze zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de adminstratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.