PERSONALIA - David van Raalten vertrekt bij de advies- en ingenieursorganisatie Arcadis en gaat op 1 november aan de slag bij Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hij wordt directielid met onder meer de thema's waterveiligheid en klimaatverandering in zijn portefeuille.

David van Raalten klein vkEen nieuwe stap, een bijzonder moment. Zo omschrijft Van Raalten zijn overgang na 23 jaar bij Arcadis te hebben gewerkt. Hij vormt straks samen met secretaris-directeur Eveline de Kruijk en directielid René van der Spank het directieteam van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Van Raalten zal zich vooral bezighouden met waterveiligheid en de thema’s Klimaat Actief, Duurzaam DOEN en internationale samenwerking.

Water is een constante in de loopbaan van Van Raalten. Na de afronding van de studie Landinrichtingswetenschappen aan de Wageningen Universiteit kwam hij in 1995 terecht bij Arcadis, waar hij onder meer werkte aan waterveiligheidsprojecten. Van Raalten is nu European Leader Water Management bij Arcadis EMU en programmaleider Klimaatadaptatie.

Bij het waterschap gaat hij vanuit een andere invalshoek werken aan het doel van een schoon, veilig en toekomstbestendig watersysteem, zegt Van Raalten. “Maar dan met verantwoordelijkheid voor het hele traject: van beleid maken, uitvoeren, concrete projecten realiseren tot het beheren ervan. Ik heb mede daardoor veel zin in deze nieuwe baan.”

Dijkgraaf Herman Dijk is positief over de komst van Van Raalten. “We willen in verbinding met onze omgeving staan en samen werken om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Ik heb de volle overtuiging dat David daar een belangrijke bijdrage aan levert en wens hem alle succes toe.”

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!