secundair logo knw 1

PERSONALIA - Piet Hein Daverveldt is geïnstalleerd als nieuwe dijkgraaf van Delfland. Daverveldt is de opvolger van Michiel van Haersma Buma, die vorige week afscheid nam.

 

daverveldt 180 vkPiet Hein DaverveldtPiet-Hein Daverveldt was vice-president Technical Management bij de International Organisation for Standardisation ISO. Daarvoor heeft hij gewerkt als algemeen directeur van het Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut NEN en in diverse senior managementfuncties bij Shell.

In de speciale vergadering waarin Daverveldt werd beëdigd door Commissaris van de Koning Jaap Smit, zei de nieuwe dijkgraaf te geloven ‘in de kracht van het verhaal’. “En bij Delfland hebben we een goed verhaal te vertellen. De watersector is in beweging, we kunnen én mogen nooit zelfgenoegzaam zijn op waterveiligheid. Water symboliseert cohesie en flexibiliteit, precies wat we nodig hebben om gezamenlijke doelstellingen te realiseren.”

De vertrouwenscommissie van Delfland omschrijft Daverveldt als een verfrissende en innovatieve verbinder met een uitstekend gevoel voor bestuurlijke processen. De nieuwe dijkgraaf zegt in een reactie dat de komende periode vooral in het teken staat van kennis maken. “Met de kerntaken van het waterschap en de bestuurlijke omgeving waarin ik ga opereren.”

De ‘bestuurlijke omgeving’ zou Daverveldt nog weleens voor problemen kunnen stellen, want daar schort het nodige aan, aldus de vertrekkende Van Haersma Buma.

Bij zijn afscheid was de dijkgraaf, die ruim tien jaar aan het roer stond van het Hoogheemraadschap, kritisch over het bestuur, zo bleek uit een brief aan de fractievoorzitters, die naar de media is gelekt. De wil om samen te werken in het bestuur ontbreekt, aldus Van Haersma Buma, met als gevolg dat het waterschap verkokerd is wat volgens de vertrekkende bestuurder een verlammend effect heeft op de organisatie. Vanuit Delfland kwam tot dusverre geen reactie op de kritiek.

Van Haersma Buma blijft na zijn vertrek bij Delfland actief in de waterwereld, hij is onder meer voorzitter van Allied Waters en VPDelta.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.