secundair logo knw 1

PERSONALIA - Co Verdaas (52) wordt de nieuwe dijkgraaf van Waterschap Rivierenland als het aan het algemeen bestuur van het waterschap ligt. Het AB draagt Verdaas unaniem voor.

Co Verdaas 180 vk Co VerdaasWaarnemend dijkgraaf Mathieu Gremmen en tevens voorzitter van de vertrouwenscommissie noemt Verdaas ‘een echte verbinder’. Verdaas wordt de opvolger van Roelof Bleker,  die per 1 september is benoemd tot voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Verdaas (PvdA) heeft ruime politieke en bestuurlijke ervaring. Zo was hij onder andere werkzaam bij de Universiteit van Wageningen, gemeente Zwolle, woningcorporatie SWZ, lid van de Tweede Kamer, gedeputeerde van de provincie Gelderland (ruimtelijke ordening) en korte tijd staatssecretaris Economische Zaken in kabinet-Rutte II.

Momenteel is hij onder meer deeltijd-hoogleraar gebiedsontwikkeling aan de TU Delft, associate van het adviesbureau voor gebiedsontwikkeling Over Morgen, lid van de Raad Leefomgeving en Infrastructuur en voorzitter van de Mijnraad.

Als de voordracht van het AB tot een benoeming leidt, dan zal Verdaas naar verwachting 1 april 2019 aan de slag gaan als dijkgraaf. Tot die tijd neemt Gremmen waar.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...