PERSONALIA - Co Verdaas (52) wordt de nieuwe dijkgraaf van Waterschap Rivierenland als het aan het algemeen bestuur van het waterschap ligt. Het AB draagt Verdaas unaniem voor.

Co Verdaas 180 vk Co VerdaasWaarnemend dijkgraaf Mathieu Gremmen en tevens voorzitter van de vertrouwenscommissie noemt Verdaas ‘een echte verbinder’. Verdaas wordt de opvolger van Roelof Bleker,  die per 1 september is benoemd tot voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Verdaas (PvdA) heeft ruime politieke en bestuurlijke ervaring. Zo was hij onder andere werkzaam bij de Universiteit van Wageningen, gemeente Zwolle, woningcorporatie SWZ, lid van de Tweede Kamer, gedeputeerde van de provincie Gelderland (ruimtelijke ordening) en korte tijd staatssecretaris Economische Zaken in kabinet-Rutte II.

Momenteel is hij onder meer deeltijd-hoogleraar gebiedsontwikkeling aan de TU Delft, associate van het adviesbureau voor gebiedsontwikkeling Over Morgen, lid van de Raad Leefomgeving en Infrastructuur en voorzitter van de Mijnraad.

Als de voordracht van het AB tot een benoeming leidt, dan zal Verdaas naar verwachting 1 april 2019 aan de slag gaan als dijkgraaf. Tot die tijd neemt Gremmen waar.

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!