secundair logo knw 1

Co Verdaas is beëdigd als dijkgraaf van Waterschap Rivierenland. Hij heeft de voorzittershamer overgenomen van waarnemend dijkgraaf Mathieu Gremmen.

Co Verdaas 180 vk Co VerdaasVerdaas (52) werd donderdag beëdigd door de commissaris van Koning van Gelderland, John Berends.

Bij zijn installatie memoreerde de nieuwe dijkgraaf dat het werk van een waterschap steeds complexer wordt in een omgeving die continu in beweging is. “Het klimaat verandert, de druk op de ruimte neemt toe, verduurzaming, waterkwaliteit, innovatie, participatie. Het zijn slechts enkele thema’s die het waterschap meer en meer raken.”

Verdaas prees zich binnen deze context gelukkig met de kwaliteit van de organisatie waaraan hij leiding gaat geven; Waterschap Rivierenland werd vorig jaar uitgeroepen tot de best bestuurde decentrale overheid. “Dat is een mooie blijk van waardering voor het bestuur, maar ook voor het management en de medewerkers. Goed bestuur kan immers niet zonder een goede organisatie.”

Verdaas is benoemd voor zes jaar. Naast zijn functie als dijkgraaf is Verdaas hoogleraar gebiedsontwikkeling aan de TU Delft en lid van de Raad Leefomgeving en Infrastructuur.

Verdaas was donderdag niet het enige nieuwe gezicht in het bestuur van Rivierenland. Voorafgaand aan zijn beëdiging werd ook het vorige week gekozen nieuwe algemeen bestuur geïnstalleerd.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Tja Jos, Nederland weer van “ons”. Het lijkt mij dat er verschillende “ons” zijn. In veel herken ik mij niet. Kennelijk behoor ik tot een ander “ons”. De “plannen”, ik word er nogal verdrietig van. Ik heb veel bewondering voor jou strijd en lees jouw publicaties graag.
Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!
Goed dat er naar de toelatingseisen voor individuele middelen wordt gekeken, maar realiseer je dat de giftigheid in het water veroorzaakt wordt door de cocktail aan middelen. Voor het waterleven zijn het naast de bestrijdingsmiddelen ook de PAK's, zware metalen en ammoniak die schade aanrichten. Gezamenlijk zijn ze er voor verantwoordelijk dat meer dan een derde van de Nederlandse oppervlaktewateren zo giftig is dat de biologische doelen niet gehaald kunnen worden. En dan zijn er nog de 'nieuwe stoffen' die vanwege persistentie en specifieke gevaren voor de mens en het milieu schadelijk zijn.
@Bertha AntonissenDat lijkt me uitgesloten. Die bufferstroken zijn Europees voorgeschreven en dienen ook ter voorkoming van afspoeling meststoffen naar het oppervlaktewater. Overschrijding van de nitraatnorm voor KRW-wateren is voor zo ver ik weet de veruit grootste / meest algemene oorzaak van het niet halen van de KRW-normen voor de KRW-wateren. 
Mooi initiatief! We hebben nog 2,5 jaar.....