secundair logo knw 1

Co Verdaas is beëdigd als dijkgraaf van Waterschap Rivierenland. Hij heeft de voorzittershamer overgenomen van waarnemend dijkgraaf Mathieu Gremmen.

Co Verdaas 180 vk Co VerdaasVerdaas (52) werd donderdag beëdigd door de commissaris van Koning van Gelderland, John Berends.

Bij zijn installatie memoreerde de nieuwe dijkgraaf dat het werk van een waterschap steeds complexer wordt in een omgeving die continu in beweging is. “Het klimaat verandert, de druk op de ruimte neemt toe, verduurzaming, waterkwaliteit, innovatie, participatie. Het zijn slechts enkele thema’s die het waterschap meer en meer raken.”

Verdaas prees zich binnen deze context gelukkig met de kwaliteit van de organisatie waaraan hij leiding gaat geven; Waterschap Rivierenland werd vorig jaar uitgeroepen tot de best bestuurde decentrale overheid. “Dat is een mooie blijk van waardering voor het bestuur, maar ook voor het management en de medewerkers. Goed bestuur kan immers niet zonder een goede organisatie.”

Verdaas is benoemd voor zes jaar. Naast zijn functie als dijkgraaf is Verdaas hoogleraar gebiedsontwikkeling aan de TU Delft en lid van de Raad Leefomgeving en Infrastructuur.

Verdaas was donderdag niet het enige nieuwe gezicht in het bestuur van Rivierenland. Voorafgaand aan zijn beëdiging werd ook het vorige week gekozen nieuwe algemeen bestuur geïnstalleerd.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...