secundair logo knw 1

Yang Lei heeft de Marcel Mulder Award gewonnen. De Chinese promovendus kreeg gisteren de prijs uitgereikt door Ed Nijpels, voorzitter van de Raad van Toezicht van Wetsus op het jaarcongres van het kennisinstituut.

Yang Lei 180 vk Yang LeiWetsus reikt de prijs (5.000 euro) jaarlijks uit aan het beste onderzoek. De award is vernoemd naar professor Marcel Mulder, een van de grondleggers van Wetsus.

Yang Lei kreeg de prijs voor zijn promotieonderzoek naar het winnen van fosfaat uit afvalwater door middel van elektrochemie. De technologie is veelbelovend door onder meer het lage chemicaliënverbruik. Het gewonnen calciumfosfaat kan direct worden gebruikt in de kunstmestindustrie.

De jury was onder de indruk van de toewijding en efficiëntie waarmee Lei het onderzoek uitvoerde. “Hij heeft acht wetenschappelijke artikelen geschreven, die ook allemaal zijn gepubliceerd”, zei juryvoorzitter Cees Buisman.

De onderzoeker, die deze maand promoveert aan de Wageningen University, werd eerder dit jaar op een internationale conferentie in Beijing bekroond. Hij gaf de 'beste mondelinge presentatie' van studenten die in het buitenland promoveren. Daaronder promovendi die onderzoek doen aan de universiteiten van Cambridge, Barcelona en Auckland.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.