Directeur Cathelijn Peters van de Unie van Waterschappen stapt over naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Op 1 februari 2021 begint ze als programmadirecteur van het interbestuurlijke programma Aan de slag met de Omgevingswet.

Cathelijn Peters 180 vk Cathelijn PetersPeters heeft 18 jaar bij de Unie van Waterschappen gewerkt, eerst als beleidsadviseur en programmaleider en sinds 2018 als directeur. Sinds 2020 vormde ze samen met algemeen directeur Meindert Smallenbroek de directie van de Unie.

Over haar nieuwe baan bij ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zegt ze: “Er wordt vaak over de Omgevingswet gesproken als iets problematisch: een ingewikkeld digitaal stelsel, een enorme wetgevingsoperatie of de kosten ervan. Daardoor zou je bijna vergeten hoe deze wet ons gaat helpen: een samenhangende aanpak van de leefomgeving, meer ruimte voor lokaal maatwerk, en betere en snellere besluitvorming. Een aantal hele mooie doelen dus. Als directeur Aan de Slag met de Omgevingswet hoop ik hier mijn steentje aan te kunnen bijdragen.”

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.