secundair logo knw 1

Directeur Cathelijn Peters van de Unie van Waterschappen stapt over naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Op 1 februari 2021 begint ze als programmadirecteur van het interbestuurlijke programma Aan de slag met de Omgevingswet.

Cathelijn Peters 180 vk Cathelijn PetersPeters heeft 18 jaar bij de Unie van Waterschappen gewerkt, eerst als beleidsadviseur en programmaleider en sinds 2018 als directeur. Sinds 2020 vormde ze samen met algemeen directeur Meindert Smallenbroek de directie van de Unie.

Over haar nieuwe baan bij ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zegt ze: “Er wordt vaak over de Omgevingswet gesproken als iets problematisch: een ingewikkeld digitaal stelsel, een enorme wetgevingsoperatie of de kosten ervan. Daardoor zou je bijna vergeten hoe deze wet ons gaat helpen: een samenhangende aanpak van de leefomgeving, meer ruimte voor lokaal maatwerk, en betere en snellere besluitvorming. Een aantal hele mooie doelen dus. Als directeur Aan de Slag met de Omgevingswet hoop ik hier mijn steentje aan te kunnen bijdragen.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!