secundair logo knw 1

Bob Bakker is in zijn woonplaats Amersfoort benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Bakker kreeg de versierselen in het kader van de lintjesregen.

Bob Bakker 180 vk Bob BakkerDe onderscheiding viel Bakker (66) ten deel omdat hij van grote waarde was voor de ontwikkeling van de internationale positie van Royal HaskoningDHV op het vlak van drinkwater en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden, aldus de motivering bij de koninklijke onderscheiding. 

Bakker was tot juni 2018 Director Business Development bij het internationale advies- en ingenieursbureau RHDHV. Hij begon in 1980 als civiel ingenieur (TU Delft) bij het raadgevend ingenieursbureau DHV en heeft sindsdien gewerkt aan projecten in tal van ontwikkelingslanden, met name in Afrika.

Zo leverde hij een bijdrage aan een vernieuwende manier van projectontwikkeling, met name in ontwikkelingslanden waar het financieren van een project vaak een knelpunt is. Het door hem verrichte pionierswerk krijgt nationaal en internationaal gezien succesvol navolging, ook bij projecten buiten de sector watertechnologie.

Bakker gebruikt zijn grote internationale ervaring bij het opstarten van (water)projecten sinds najaar 2018 als directeur/eigenaar van Traide Project Design & Financiele Engineering. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.