secundair logo knw 1

PERSONALIA - Bianca Nijhof wordt de nieuwe algemeen directeur van het Netherlands Water Partnership (NWP). Ze gaat 1 januari 2019 aan de slag. Ze volgt Lennart Silvis op die 1 september bij Royal HaskoningDHV is begonnen.

Bianca Nijhof NWP 180 vkNijhof werkte de laatste tien jaar bij de consultancyorganisatie Arcadis, momenteel in de functie van Global Sustainability Program Manager. Ze werkte in Nederland aan uiteenlopende projecten als Ruimte voor de Rivier en versterking van de kust (Hondsbossche Pettemer Zeewering) en was betrokken bij projecten en werkgroepen over duurzame steden, water, herdefinitie van waarde, infrastructuur & stedelijke ontwikkeling en circulaire economie.

Internationaal droeg Nijhof bij aan de inzet van Arcadis om wereldwijd diensten te ontwikkelen en autoriteit op te bouwen op het gebied van natuurlijk kapitaal en duurzaamheid. 

Voor Arcadis werkte Nijhof als wetenschappelijk medewerker bij Alterra Wageningen University & Research. Ze was betrokken bij internationale projecten en hield zich onder meer bezig met de wetlands in China, het INTERREG-project over beboste retentiegebieden tussen Nederland, Duitsland en Frankrijk en de ontwikkeling van een beslissingsondersteunend instrument voor de Yellow River Conservancy Commission (YRCC).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.