secundair logo knw 1

PERSONALIA - Bianca Nijhof wordt de nieuwe algemeen directeur van het Netherlands Water Partnership (NWP). Ze gaat 1 januari 2019 aan de slag. Ze volgt Lennart Silvis op die 1 september bij Royal HaskoningDHV is begonnen.

Bianca Nijhof NWP 180 vkNijhof werkte de laatste tien jaar bij de consultancyorganisatie Arcadis, momenteel in de functie van Global Sustainability Program Manager. Ze werkte in Nederland aan uiteenlopende projecten als Ruimte voor de Rivier en versterking van de kust (Hondsbossche Pettemer Zeewering) en was betrokken bij projecten en werkgroepen over duurzame steden, water, herdefinitie van waarde, infrastructuur & stedelijke ontwikkeling en circulaire economie.

Internationaal droeg Nijhof bij aan de inzet van Arcadis om wereldwijd diensten te ontwikkelen en autoriteit op te bouwen op het gebied van natuurlijk kapitaal en duurzaamheid. 

Voor Arcadis werkte Nijhof als wetenschappelijk medewerker bij Alterra Wageningen University & Research. Ze was betrokken bij internationale projecten en hield zich onder meer bezig met de wetlands in China, het INTERREG-project over beboste retentiegebieden tussen Nederland, Duitsland en Frankrijk en de ontwikkeling van een beslissingsondersteunend instrument voor de Yellow River Conservancy Commission (YRCC).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...