secundair logo knw 1

Het bestuur van de Unie van Waterschappen heeft afscheid genomen van Ingrid ter Woorst. Ter Woorst zette zich in het UvW-bestuur in voor de portefeuilles waterkwaliteit, waterketen en emissies en circulaire economie.

Ingrid ter Woorst 180 vk Ingrid ter WoorstTer Woorst moet de zetel in het algemeen bestuur van de UvW opgeven, omdat ze na de waterschapsverkiezingen niet terugkeerde als dagelijks bestuurslid van het hoogheemraadschap Delfland. 

De Unie van Waterschappen bedankt haar hartelijk voor haar inzet, zo staat op de website. “Als bestuurslid is Ingrid te typeren als gedreven, vasthoudend en een prettige persoonlijkheid. We hopen van harte dat zij zich ook in volgende uitdagingen blijft hard maken voor een goede waterkwaliteit in Nederland”, zei Albert Vermuë, algemeen directeur van de UvW.

Er is nu een korte periode geen bestuurslid voor de onderwerpen waar Ter Woorst zich mee bezig hield. UvW-voorzitter Rogier van der Sande is aanspreekpunt voor deze onderwerpen. Hij doet dat tot er een nieuw bestuurslid de plaats inneemt van Ter Woorst. De UvW verwacht dat de nieuwe bestuurder eind augustus wordt benoemd.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.