secundair logo knw 1

Het bestuur van de Unie van Waterschappen heeft afscheid genomen van Ingrid ter Woorst. Ter Woorst zette zich in het UvW-bestuur in voor de portefeuilles waterkwaliteit, waterketen en emissies en circulaire economie.

Ingrid ter Woorst 180 vk Ingrid ter WoorstTer Woorst moet de zetel in het algemeen bestuur van de UvW opgeven, omdat ze na de waterschapsverkiezingen niet terugkeerde als dagelijks bestuurslid van het hoogheemraadschap Delfland. 

De Unie van Waterschappen bedankt haar hartelijk voor haar inzet, zo staat op de website. “Als bestuurslid is Ingrid te typeren als gedreven, vasthoudend en een prettige persoonlijkheid. We hopen van harte dat zij zich ook in volgende uitdagingen blijft hard maken voor een goede waterkwaliteit in Nederland”, zei Albert Vermuë, algemeen directeur van de UvW.

Er is nu een korte periode geen bestuurslid voor de onderwerpen waar Ter Woorst zich mee bezig hield. UvW-voorzitter Rogier van der Sande is aanspreekpunt voor deze onderwerpen. Hij doet dat tot er een nieuw bestuurslid de plaats inneemt van Ter Woorst. De UvW verwacht dat de nieuwe bestuurder eind augustus wordt benoemd.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.