secundair logo knw 1

Bert Hamelers is benoemd tot buitengewoon hoogleraar Electrochemical resource ecology aan de Wageningen University & Research. De leerstoel is financieel mogelijk gemaakt door Wetsus, het onderzoeksinstituut voor de watertechnologie in Leeuwarden.

Bert Hamelers 180 vk Bert HamelersHamelers is verbonden aan Wetsus als programmadirecteur en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderzoeksprogramma. 

Met de nieuwe leerstoel aan de WUR wil de hoogleraar zich richten op het ontwikkelen van elektrochemische technologie voor het terugwinnen van grondstoffen en energie uit reststromen.

Wageningen University is bekend terrein voor Hamelers. Hij studeerde er in 1987 cum laude af (Milieuhygiëne) en promoveerde er in 2001. Nog tijdens zijn promotieonderzoek werd hij docent bij Milieutechnologie, verantwoordelijk voor het aandachtsgebied biologische verwerking van organische reststromen zoals GFT. In 2011 verruilde Hamelers WUR voor Wetsus.

Nu keert hij terug als buitengewoon hoogleraar. De nieuwe leerstoel valt onder Biologische kringlooptechnologie van professor Cees Buisman, die ook wetenschappelijk directeur is van Wetsus. De benoeming van Hamelers is 1 december ingegaan. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.