Bernt Schneiders is de nieuwe president-commissaris bij waterleidingbedrijf PWN. Hij is 1 augustus begonnen.
Schneiders, oud-burgemeester van Haarlem (2006-2016), volgt ANWB-directeur Frits van Bruggen op, die sinds 2012 president-commissaris was.
Schneiders stapte vier jaar geleden uit het openbaar bestuur. Sindsdien is hij een actieve bijdrage blijven leveren aan de samenleving als voorzitter van Bevrijdingspop, voorzitter van Voedselbank Haarlem en voorzitter van de raad van toezicht van het Spaarne Gasthuis.
Schneiders gaat graag, aldus een persbericht, aan de slag bij PWN, drinkwaterproducent en natuurbeheerder in Noord-Holland. “Als oud-burgemeester van verschillende gemeenten in Noord-Holland, ken ik PWN misschien wel beter dan de gemiddelde Noord-Hollander. Dus toen ik voor de functie werd benaderd heb ik vrijwel direct ja gezegd, want ik heb PWN altijd een heel mooi bedrijf gevonden.”
Schneiders begint na een periode van reorganisatie bij het waterleidingbedrijf, die onder meer het vertrek van directeur Joke Cuperus tot gevolg had. Haar tijdelijke opvolgster Ria Doedel sprak bij de overhandiging van een paar veiligheidsschoenen aan Schneiders de woorden: ‘Zo, hier moet je het acht jaar mee doen!’ “Die uitdaging ga ik graag aan”, was zijn reactie.
We doen er alles aan via rechtszaken, gesprekken gemeente, overleg ministeries, RIVM, maar het kwartje wil maar niet zakken. De PFAS productie moet per direct stoppen. Elke gram is er een te veel.
Tot mijn grote verdriet heeft de heer Draghi in een op verzoek van de EU voorzitter in een landmark report verkondigt dat de voorgenomen PFAS restrictie moet worden versoepeld https://www.euronews.com/green/2024/09/11/landmark-eu-report-embraces-green-energy-transition-but-advocates-for-softer-rules-on-pfas. Zogenaamd omdat anders de energietransitie wordt belemmerd.
Onacceptabel. In een woord.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toch is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de administratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.