secundair logo knw 1

Bernt Schneiders is de nieuwe president-commissaris bij waterleidingbedrijf PWN. Hij is 1 augustus begonnen.

Bernt Schneiders 180 vk Bernt SchneidersSchneiders, oud-burgemeester van Haarlem (2006-2016), volgt ANWB-directeur Frits van Bruggen op, die sinds 2012 president-commissaris was.

Schneiders stapte vier jaar geleden uit het openbaar bestuur. Sindsdien is hij een actieve bijdrage blijven leveren aan de samenleving als voorzitter van Bevrijdingspop, voorzitter van Voedselbank Haarlem en voorzitter van de raad van toezicht van het Spaarne Gasthuis.

Schneiders gaat graag, aldus een persbericht, aan de slag bij PWN, drinkwaterproducent en natuurbeheerder in Noord-Holland. “Als oud-burgemeester van verschillende gemeenten in Noord-Holland, ken ik PWN misschien wel beter dan de gemiddelde Noord-Hollander. Dus toen ik voor de functie werd benaderd heb ik vrijwel direct ja gezegd, want ik heb PWN altijd een heel mooi bedrijf gevonden.”

Schneiders begint na een periode van reorganisatie bij het waterleidingbedrijf, die onder meer het vertrek van directeur Joke Cuperus tot gevolg had. Haar tijdelijke opvolgster Ria Doedel sprak bij de overhandiging van een paar veiligheidsschoenen aan Schneiders de woorden: ‘Zo, hier moet je het acht jaar mee doen!’ “Die uitdaging ga ik graag aan”, was zijn reactie.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.