Bernt Schneiders is de nieuwe president-commissaris bij waterleidingbedrijf PWN. Hij is 1 augustus begonnen.

Bernt Schneiders 180 vk Bernt SchneidersSchneiders, oud-burgemeester van Haarlem (2006-2016), volgt ANWB-directeur Frits van Bruggen op, die sinds 2012 president-commissaris was.

Schneiders stapte vier jaar geleden uit het openbaar bestuur. Sindsdien is hij een actieve bijdrage blijven leveren aan de samenleving als voorzitter van Bevrijdingspop, voorzitter van Voedselbank Haarlem en voorzitter van de raad van toezicht van het Spaarne Gasthuis.

Schneiders gaat graag, aldus een persbericht, aan de slag bij PWN, drinkwaterproducent en natuurbeheerder in Noord-Holland. “Als oud-burgemeester van verschillende gemeenten in Noord-Holland, ken ik PWN misschien wel beter dan de gemiddelde Noord-Hollander. Dus toen ik voor de functie werd benaderd heb ik vrijwel direct ja gezegd, want ik heb PWN altijd een heel mooi bedrijf gevonden.”

Schneiders begint na een periode van reorganisatie bij het waterleidingbedrijf, die onder meer het vertrek van directeur Joke Cuperus tot gevolg had. Haar tijdelijke opvolgster Ria Doedel sprak bij de overhandiging van een paar veiligheidsschoenen aan Schneiders de woorden: ‘Zo, hier moet je het acht jaar mee doen!’ “Die uitdaging ga ik graag aan”, was zijn reactie.

Laatste reacties op onze artikelen

10 jaar geleden heb ik voor het KNW op het AIWW de conclusie van het Young Scientists Workshop opgenomen en daar noemde ze het concept van gecontroleerde overstromingen: Happy Flooding.
Die Young Scientists staan nu aan de lat!
Bekijk 't hier terug: https://youtu.be/krMwpIT4b38
Mooi onderzoek. Met de hete zomers van nu is het fijn om vlakbij zwemwater te hebben en het water op de hoek van de straat ( in mijn geval) kan dan een enorme aantrekkingskracht hebben. Mooie aanvulling op het onderzoek, zou een vergelijking met nabijgelegen “ officiële zwemwaterlocaties” kunnen zijn: op welke punten scoren deze beter ( en waar minder) als zwemlocatie… , wat is de capaciteit … en hoe nabijgelegen zijn deze locaties.
Hoezo een nieuwe bestuurscultuur in de politiek? Handje-klap van de ChristenUnie om zo veel als mogelijk alles bij het oude te houden. Dat je in 2022 met een amendement op basis van het advies uit 2015 - is echt oude wijn in nieuwe zakken. De commissie Boelhouwer was duidelijk: of alle geborgde zetels opheffen, of max. 2 zetels voor boeren en 2 zetels voor natuurbeheerders (die steeds 'natuur' worden genoemd). Geborgde zetels natuur zijn overbodig, zelfs Natuurmonumenten wil er vanaf. En dan meteen de waterschapsbelasting op natuurterreinen afschaffen, Natuur wordt uit publiek geld betaald en landelijk gaat het slechts om 0.25% van de totale opbrengst van de watersysteemheffing.
Juni wordt ook droog: veel NW winden, dwz. wat buien, maar die zullen geen zoden aan de dijk zetten.
Mocht het in Juli weer warm en zonnig worden dan zal er een fors escalerend waterprobleem zijn.
Je sommetje klopt niet, Hans, want de lozing van N was altijd al veel groter dan van P. Stel in 1990 was de lozing van N 5 keer zo groot als P, dus 5:1. N is afgenomen met 64%, er is dus nog over 0,36*5 = 1,8. Van P is 74% verwijderd, dus nog over 0,26*1 = 0,26. De verhouding N:P is dan nu geworden 1,8:0,26 oftewel (afgerond) 7:1. Er is dus nu meer stikstof ten opzichte van fosfor in de lozing, dan het geval was in 1990.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!