Bas Tammes wordt de nieuwe secretaris directeur van waterschap Noorderzijlvest. Hij gaat 1 september aan de slag in Groningen.

Bas Tammes 180 vk Bas Tammes Tammes (54) is voorgedragen door het dagelijks bestuur van Noorderzijlvest. Hij komt van Hoogheemraadschap van Rijnland waar hij vanaf 2008 werkt, sinds vorig jaar in de functie van hoofd bedrijfsvoering.

Tammes, die aan de Wageningen Universiteit soil and watermanagement studeerde, heeft daarvoor bij diverse afdelingen van Rijnland (zuiveren, administratie, advies en onderzoek) gewerkt in managementfuncties. 

Hij deed eerder internationale ervaring op, onder meer als consultant waterbeheer in Ethiopië en programmamanager in Bolivia. Daar werkte hij, zo meldt Noorderzijlvest, aan het realiseren van een duurzaam watersysteem en het verdelen van noodfondsgelden na een aardbeving. 

Op 10 juli buigt het algemeen bestuur van het waterschap Noorderzijlvest zich over de aanstelling van Tammes tot secretaris directeur.

Laatste reacties op onze artikelen

Ambitie 100 MW. Als ik het goed begrijp: per MW wordt 1 m3/s zoet IJsselmeerwater gevraagd (en daarna geloosd op Waddenzee). Ergo: 100 m3/s bij 100 MW. Dat is minder dan de aanvoer via IJssel minus de verdamping op het IJsselmeer tijdens droogte...
op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!