secundair logo knw 1

Tom Mollenkopf is benoemd tot de nieuwe president van de International Water Association (IWA). De Australiër is jurist en waterindustrie-expert.

Tom Mollenkopf 180 vk Tom MollenkopfMollenkopf was eerder CEO van de Australian Water Association en van de Peter Cullen Water and Environment Trust. Hij werkte veel voor WaterAid Australië en was van 2005-2007 plaatsvervangend uitvoerend directeur van de IWA.

IWA is een non-profitorganisatie en kenniscentrum voor de internationale watersector. In zijn nieuwe rol als IWA-voorzitter ziet Mollenkopf dat er veel te doen is. “Maar met miljarden mensen die geen toegang hebben tot schoon water en sanitaire voorzieningen, zijn er zoveel redenen om het te doen.”

De Australiër volgt de Française Diane d'Arras op. Zij leidde de IWA sinds oktober 2016.

Naast de nieuwe voorzitter, telt het IWA-bestuur vijf nieuwe leden: Peter A. Vanrolleghem (Canada Research Chair on Water Quality Modelling, Canada), Walter Kling (Water Wenen, Oostenrijk), Rose Kaggwa (National Water & Sewerage Corporation, Oeganda), María Molinos-Senante (Pauselijke Katholieke Universiteit van Chili, Chili) en Xiaochang Wang (Xi'an Universiteit voor Architectuur en Technologie, China).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.