Tom Mollenkopf is benoemd tot de nieuwe president van de International Water Association (IWA). De Australiër is jurist en waterindustrie-expert.

Tom Mollenkopf 180 vk Tom MollenkopfMollenkopf was eerder CEO van de Australian Water Association en van de Peter Cullen Water and Environment Trust. Hij werkte veel voor WaterAid Australië en was van 2005-2007 plaatsvervangend uitvoerend directeur van de IWA.

IWA is een non-profitorganisatie en kenniscentrum voor de internationale watersector. In zijn nieuwe rol als IWA-voorzitter ziet Mollenkopf dat er veel te doen is. “Maar met miljarden mensen die geen toegang hebben tot schoon water en sanitaire voorzieningen, zijn er zoveel redenen om het te doen.”

De Australiër volgt de Française Diane d'Arras op. Zij leidde de IWA sinds oktober 2016.

Naast de nieuwe voorzitter, telt het IWA-bestuur vijf nieuwe leden: Peter A. Vanrolleghem (Canada Research Chair on Water Quality Modelling, Canada), Walter Kling (Water Wenen, Oostenrijk), Rose Kaggwa (National Water & Sewerage Corporation, Oeganda), María Molinos-Senante (Pauselijke Katholieke Universiteit van Chili, Chili) en Xiaochang Wang (Xi'an Universiteit voor Architectuur en Technologie, China).

Laatste reacties op onze artikelen

Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.
In Flevoland, en specifiek in het gebied Almere Oosterwold heeft het Waterschap Zuiderzeeland al een verordening gemaakt waarbij alle putten, ook kleiner dan 1 m3 per uur een meldingsplicht hebben, terwijl er geen waterbeheerplan voor de regio is. Het risico is meer onzekerheid en bureaucratie, zonder dat er waarborgen voor (stads)landbouw worden besproken.
... wie in haar beheersgebied grondwater gebruikt en grondwateronttrekkingen in zijn gebied ?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.