PERSONALIA - Arthur Meuleman (56) wordt de nieuwe secretaris-directeur van waterschap Brabantse Delta. Hij is per 1 januari 2019 benoemd als opvolger van Hein van Stokkom.

2911 meulemanArthur MeulemanMeuleman werkt al sinds 2007 bij het waterschap. Hij begon als sectorhoofd Strategisch Beleid en Onderzoek en was vanaf 2009 lid van het directieteam voor het cluster Watersystemen en Waterveiligheid.

Eerder werkte hij bij Kiwa Water Research N.V. en de Natuurbeschermingsraad en verrichtte hij onderzoek voor de Universiteit van Utrecht. Nadat Van Stokkom begin oktober met deeltijdpensioen ging, fungeerde Meuleman al als waarnemend secretaris-directeur.

''Na een zorgvuldige selectieprocedure kwam Arthur Meuleman als beste kandidaat naar voren'', verklaart dijkgraaf Kees Jan de Vet. ''Hij kent de vraagstukken die op ons waterschap af komen en hij kan als nieuwe leider het waterschap verder ontwikkelen naar een organisatie die klaar is voor de toekomst.''

Meuleman, die aan het hoofd van de ambtelijke organisatie komt te staan, gelooft dat ''dit het moment is om aan grote uitdagingen zoals duurzaamheid en klimaatadaptatie te werken''. Hij wil zich sterk maken voor goede relaties met samenwerkingspartners als gemeenten, bedrijven, agrariërs, onderwijsinstellingen, natuurterreineneigenaren en inwoners. ''Door samen te werken, kunnen wij deze grote opgaven aan.''

Ook wil hij de manier van werken veranderen. ''We kunnen niet achterblijven in een wereld waarin steeds meer digitale en technologische ontwikkelingen zorgen dat wij ons werk nog beter kunnen doen.'' Bij Brabantse Delta werken circa vijfhonderd mensen.

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!