secundair logo knw 1

Arnoud de Wilt heeft de Jaap van der Graaf-prijs gewonnen. De onderzoeker kreeg de prijs voor zijn artikel over verwijdering van farmaceutische micropolluenten door middel van een driestapscombinatie van bestaande waterzuiveringsprocessen.

arnoud de wilt 180 vk Arnoud de WiltArnoud de Wilt, werkzaam als consultant, is afgestudeerd in Milieukunde aan de Wageningen Universiteit met als specialisatie Milieutechnologie en meer specifiek de biologische verwijdering van medicijnresten uit afvalwater. Hij promoveerde vorig jaar.

Zijn artikel werd gekozen als winnaar, omdat het, aldus de jury, een pragmatische en goed uitgewerkte oplossing biedt voor een van de grootste uitdagingen voor de waterschappen op dit moment: de almaar groeiende concentratie van medicijnresten in afval- en oppervlaktewater. Het winnende artikel ‘Enhanced pharmaceutical removal from water in a three step bio-ozone-bio process’ is gepubliceerd in het blad Water Research.

Uit het juryrapport: ‘Heel interessant en direct toepasbaar en de kostenberekening is zeer waardevol! Alhoewel de individuele processen commercieel toegepast worden en dus niet echt als innovatief beschouwd kunnen worden, werd het door de jury gewaardeerd dat het concrete resultaten en de haalbaarheid laat zien van ozon, dat normaal gebruikt wordt om micro-organismen te doden, in synergie met microbiologische afbraak van farmaceutische stoffen.’

Arnoud de Wilt wint prijs 16x9

De prijs, 5.000 euro en een glasobject, werd uitgereikt tijdens de 71e Vakantiecursus van de afdeling Watermanagement van de TU Delft. De jury beoordeelde in totaal 59 artikelen, waarvan het niveau ‘hoog was’.

De Jaap van der Graaf-prijs is een initiatief van ingenieurs- en adviesbureau Witteveen+Bos en werd 2009 ingesteld toen Jaap van der Graaf terugtrad als hoogleraar in de Behandeling van Afvalwater aan de TU Delft. De prijs wordt toegekend aan een student of onderzoeker die het beste Engelstalige artikel over de stedelijke watercyclus schreef.

 

MEER INFORMATIE
Het winnende artikel: Enhanced pharmaceutical removal from water in a three step bio-ozone-bio process

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...