secundair logo knw 1

Peter Oosterveer, CEO van Arcadis, heeft de Holland on the Hill Heineken Award gekregen. De onderscheiding werd hem op Capitol Hill in Washington uitgereikt door de Nederlandse ambassadeur André Haspels. 

Peter Oosterveer Arcadis vk 180 Peter OosterveerDe onderscheiding wordt toegekend aan een ondernemer die een substantiële en positieve impact heeft gehad op de economische banden tussen Nederland en de Verenigde Staten. Bij de uitreiking werd deze keer de nadruk gelegd op het werk van Oosterveer als topman van het ontwerp- en adviesbureau Arcadis in relatie tot klimaatverandering en zeespiegelstijging. Arcadis bevindt zich in de voorhoede van het creëren van effectieve oplossingen in waterbeheer, bescherming tegen overstromingen, veerkracht, duurzaamheid, sanering, en mobiliteit, aldus een toelichting van de ambassade.

Ter illustratie wordt de samenwerking van Arcadis met het New York Department of Health genoemd om afvalwater te analyseren en de aanwezigheid van COVID-19 in de gemeenschap te detecteren. Ander voorbeeld betreft de inbreng van het bureau bij de ontwikkeling van het nieuwe waterkeringssysteem van New Orleans na de orkaan Katrina.

Haspels zei bij de uitreiking: "Onder leiding van Peter Oosterveer gebruikt Arcadis zijn expertise om het hoofd te bieden aan klimaatverandering, verstedelijking en digitalisering, enkele van de grootste gemeenschappelijke uitdagingen van onze tijd. En daarbij dienen Oosterveer en Arcadis als illustratie en inspiratie voor hoe Nederland en de Verenigde Staten kunnen samenwerken ten voordele van hun bevolking. Dit is een strategie die niet alleen goed is voor het bedrijfsleven, maar ook voor de planeet."

De Holland on the Hill Heineken Award, genoemd naar wijlen Freddy Heineken, werd eerder toegekend aan onder meer: Michelle Browdy van IBM in 2020, Alexander R. Wynaendts van Aegon in 2019, David Hyman van Netflix in 2018, Dick Boer van Ahold Delhaize in 2017, Victoria B. Mars van Mars Inc. in 2016, Paul Polman van Unilever in 2015, en Werner Vogels van Amazon.com in 2014.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.