secundair logo knw 1

Annemieke Nijhof wordt met ingang van 1 juni 2019 voorzitter van het Netherlands Water Partnership (NWP). Op dezelfde dag wordt ze het nieuwe boegbeeld van Topsector Water & Maritiem, meldt NWP. De topsector heeft nu nog als boegbeeld Hans Huis in ’t Veld.

annemieke nijhof 180 vk Annemieke NijhofAls voorzitter van het NWP volgt Nijhof Sybe Schaap op, die zijn voorzitterschap na twee termijnen op 15 april beëindigt. Schaap neemt al eerder afscheid, te weten op 21 maart tijdens Wereld Water Dag. Gedurende de interim-periode van 15 april tot 1 juni neemt NWP-bestuurslid Hein Pieper (Unie van Waterschappen) het voorzitterschap van het NWP waar. 

NWP is de netwerkorganisatie van Nederlandse organisaties in de watersector die internationale ambities hebben. De organisatie past bij de ambities van Nijhof: “Ik voel me thuis in een wereld die kennisintensief is, gericht op samenwerken en gedreven om de Nederlandse waterkennis wereldwijd in te zetten voor het realiseren van de sustainable development goals.” 

Ze trad 1 november vorig jaar terug als ceo van advies- en ingenieursbureau Tauw Group. Ze is onder meer voorzitter van de sectortafel Mobiliteit bij het klimaatakkoord, voorzitter van de Raad van Commissarissen Evides, lid RvC van de Nederlandsche Bank en lid van de Raad van Toezicht bij het KNMI. 

Als directeur-generaal water bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat (nu Infrastructuur & Water) was ze verantwoordelijk voor het waterbeleid in Nederland. Ze was mede grondlegger van het Deltaprogramma, de Deltawet, het Bestuursakkoord Water en de Topsector Water. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Tja Jos, Nederland weer van “ons”. Het lijkt mij dat er verschillende “ons” zijn. In veel herken ik mij niet. Kennelijk behoor ik tot een ander “ons”. De “plannen”, ik word er nogal verdrietig van. Ik heb veel bewondering voor jou strijd en lees jouw publicaties graag.
Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!
Goed dat er naar de toelatingseisen voor individuele middelen wordt gekeken, maar realiseer je dat de giftigheid in het water veroorzaakt wordt door de cocktail aan middelen. Voor het waterleven zijn het naast de bestrijdingsmiddelen ook de PAK's, zware metalen en ammoniak die schade aanrichten. Gezamenlijk zijn ze er voor verantwoordelijk dat meer dan een derde van de Nederlandse oppervlaktewateren zo giftig is dat de biologische doelen niet gehaald kunnen worden. En dan zijn er nog de 'nieuwe stoffen' die vanwege persistentie en specifieke gevaren voor de mens en het milieu schadelijk zijn.
@Bertha AntonissenDat lijkt me uitgesloten. Die bufferstroken zijn Europees voorgeschreven en dienen ook ter voorkoming van afspoeling meststoffen naar het oppervlaktewater. Overschrijding van de nitraatnorm voor KRW-wateren is voor zo ver ik weet de veruit grootste / meest algemene oorzaak van het niet halen van de KRW-normen voor de KRW-wateren. 
Mooi initiatief! We hebben nog 2,5 jaar.....