secundair logo knw 1

Annemieke Nijhof wordt met ingang van 1 juni 2019 voorzitter van het Netherlands Water Partnership (NWP). Op dezelfde dag wordt ze het nieuwe boegbeeld van Topsector Water & Maritiem, meldt NWP. De topsector heeft nu nog als boegbeeld Hans Huis in ’t Veld.

annemieke nijhof 180 vk Annemieke NijhofAls voorzitter van het NWP volgt Nijhof Sybe Schaap op, die zijn voorzitterschap na twee termijnen op 15 april beëindigt. Schaap neemt al eerder afscheid, te weten op 21 maart tijdens Wereld Water Dag. Gedurende de interim-periode van 15 april tot 1 juni neemt NWP-bestuurslid Hein Pieper (Unie van Waterschappen) het voorzitterschap van het NWP waar. 

NWP is de netwerkorganisatie van Nederlandse organisaties in de watersector die internationale ambities hebben. De organisatie past bij de ambities van Nijhof: “Ik voel me thuis in een wereld die kennisintensief is, gericht op samenwerken en gedreven om de Nederlandse waterkennis wereldwijd in te zetten voor het realiseren van de sustainable development goals.” 

Ze trad 1 november vorig jaar terug als ceo van advies- en ingenieursbureau Tauw Group. Ze is onder meer voorzitter van de sectortafel Mobiliteit bij het klimaatakkoord, voorzitter van de Raad van Commissarissen Evides, lid RvC van de Nederlandsche Bank en lid van de Raad van Toezicht bij het KNMI. 

Als directeur-generaal water bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat (nu Infrastructuur & Water) was ze verantwoordelijk voor het waterbeleid in Nederland. Ze was mede grondlegger van het Deltaprogramma, de Deltawet, het Bestuursakkoord Water en de Topsector Water. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...