secundair logo knw 1

Annemieke Nijhof is de nieuwe juryvoorzitter van de Waterinnovatieprijs, die dit jaar als thema heeft: Het waterschap van de toekomst.

Annemieke Nijhof 180 vk Annemieke NijhofNijhof, algemeen directeur van Deltares, volgt Lidewijde Ongering op. Ongering, voormalig secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, heeft gedurende drie jaar de jury voorgezeten. Zijn nam indertijd de plek in van Nijhof die dus nu weer terugkeert.

De jury bestaat verder uit Merle de Kreuk (hoogleraar Waterkwaliteit aan de TU Delft), Katja Portegies (directeur Veiligheid bij Rijkswaterstaat), Lidwin van Velden (de Nederlandse Waterschapsbank), Gilles Erkens (bodemspecialist bij Deltares), Jan Jonker (emeritus hoogleraar Duurzaam Ondernemen, Radboud Universiteit Nijmegen) en Katheleen Poels (directeur Water bij Royal HaskoningDHV).

De Waterinnovatieprijs, een project van de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank, wordt iedere twee jaar uitgereikt. Er worden deze keer prijzen toegekend in de categorieën: aanpassen aan weersextremen, klimaatneutraliteit, gezond water en een gezonde bodem, en het waterschap van de toekomst.

De prijzen worden op 2 december uitgereikt in evenementencentrum De Fabrique (Utrecht). Dat gebeurt tijdens het Waterinnovatiefestival dat de UvW organiseert in samenwerking met de Nederlandse Waterschapsbank, Het Waterschapshuis en kenniscentrum STOWA. Organisaties die mee willen doen aan de verkiezing kunnen zich aanmelden via waterinnovatieprijs.nl.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?