secundair logo knw 1

Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability, is aangesteld als Coördinator Duurzaamheid aan de TU Delft. Van den Dobbelsteen zal een duurzaamheidsvisie en -programma voor de campus ontwikkelen.

Andy van den Dobbelsteen 180 vk De benoeming geldt in eerste instantie voor vier jaar. Van den Dobbelsteen volgt Coördinator Duurzame Bedrijfsvoering Gerrit Kahlman op, die in november met pensioen ging. Vooralsnog houdt hij zich twee dagen per week bezig met zijn nieuwe taak.

“Duurzaamheid is al lang een rode draad in ons onderzoek en onderwijs en ook steeds meer in onze bedrijfsvoering. De wens om de eigen organisatie maximaal te verduurzamen werd de afgelopen jaren steeds sterker en zo ontstond in 2019 het plan voor een CO2-vrije campus”, zegt Rector Magnificus en Collegevoorzitter Tim van der Hagen op de webiste van de universiteit. “Andy van den Dobbelsteen is de aangewezen persoon om die ambitieuze doelstelling binnen bereik te brengen.”

Van den Dobbelsteen studeerde Civiele Techniek aan de TU Delft. Sinds zijn afstuderen in 1993 is hij verbonden aan de faculteit Bouwkunde. In 2004 promoveerde hij op het onderwerp The Sustainable Office en in 2009 werd hij benoemd tot hoogleraar Climate Design & Sustainability.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Frisse wind van de PVV is nuttig. Wijze van Aanbestedingen dient aangepast te worden.
Maak verspillende Nederlanders eerst bewust van hun drinkwater gebruik: gewoon korter douchen ( ik red een normale beurt binnen een minuut) gebruik eerste koude water uit douche voor wc doorspoelen, gebruik altijd de kleine doorspoelknop van je wc. Spoel je vuile vaat nooit voor. Neem hooguit 1x een douchebeurt. Vang regenwater zoveel mogelijk op in regentonnen voor zomers tuin bewateren.💦💦💦
Wat ik mis is de preventieve kant. Een paar maatregelen. Laag hangend fruit als verkoop van niet-zuinige toiletten verbieden. Alleen nog max. 3 liter/6 liter spoeling. Ook stimuleren dan wel verplichten van opvang hemelwater voor toiletspoeling bij nieuwbouw, zowel huishoudens als industrie. Bij deze maatregelen verbeter je ook efficiëntie rioolwaterzuivering en kunnen meer aansluitingen plaatsvinden zonder uitbreiding. Hemelwater opvang stimuleren voor koeling.
Marjolijn Haasnoot is Hoogleraar klimaatadaptatie, daarmee ook zeker onderzoeker, maar meer dan dat.
Duidelijk verhaal Marjolijn