Ambika Jindal is aangesteld om het project Valuing Water Initiatives van de Nederlandse overheid de komende drie jaar te leiden. Dat meldt ING, de bank waar Jindal werkzaam is.

Ambika Jindal 180 vk Ambika JindalDe aankondiging werd gedaan op het World Economic Forum in Davos door Isabel Fernandez, hoofd van Wholesale Banking bij ING. Jindal is vicepresident Sustainable Finance & Water Lead bij de bank.

Het project dat ze gaat leiden, is bedoeld als leidraad bij investeringen voor duurzaam watergebruik en het inspireren van innovatie in het waterbeheerbeleid tussen landen en sectoren. In de samenwerking met de overheid zal ING haar netwerk- en financiële expertise gebruiken om duurzame oplossingen voor wateruitdagingen te ontwikkelen, zo laat de bank weten.

Valuing Water is een uitvloeisel van het High Level Panel on Water, met premier Mark Rutte als een van de leden. Het VN-panel heeft vorig jaar de werkzaamheden afgerond en bij de presentatie van het eindrapport een ‘Valuing Water Leadership Coalition’ gelanceerd.

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!