secundair logo knw 1

Agnes Maenhout kondigt haar vertrek aan als directeur van Wateropleidingen. Ze treedt 1 februari 2021 terug.

Agnes Maenhout 180 vk Agnes Maenhout Maenhout begon in 1996 bij Wateropleidingen, het opleidingsinstituut voor en door de watersector. Ze was in bijna 25 jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van 400 cursustitels die door meer dan 50.000 cursisten werden gevolgd. Het instituut ontwikkelde zich tot ‘een flexibele, professionele, betrokken en financieel gezonde organisatie waar in een aangenaam werkklimaat flinke prestaties worden geleverd’.

"Wateropleidingen is gegroeid en met onze opleidingen, cursussen en certificeringen bestrijken we de hele breedte van de watersector op technisch, beleidsmatig en uitvoerend vlak. Onze docenten zijn cruciaal voor een succesvolle en praktijkgerichte opleiding. Zij zijn de gepassioneerde waterprofessionals die hun kennis en ervaring delen”, vertelt Maenhout.

Het afgelopen half jaar beleefde Wateropleidingen door de coronamaatregelen een bijzondere tijd, fysieke bijeenkomsten waren niet meer mogelijk. Maenhout: “We hebben samen met de docenten daadkracht en flexibiliteit getoond in het onmiddellijk digitaliseren van de fysieke bijeenkomsten. En nu bouwen we verder aan een blended aanbod.”

De vertrekkende directeur van Wateropleidingen werkte ook aan de opbouw van World Water Academy, gericht op internationaal opleiden van professionals. “Met mijn pensioendatum in zicht zal ik als director World Water Academy enkele projecten afronden en mijn opvolger op weg helpen”, zegt ze.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...