Agnes Maenhout kondigt haar vertrek aan als directeur van Wateropleidingen. Ze treedt 1 februari 2021 terug.

Agnes Maenhout 180 vk Agnes Maenhout Maenhout begon in 1996 bij Wateropleidingen, het opleidingsinstituut voor en door de watersector. Ze was in bijna 25 jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van 400 cursustitels die door meer dan 50.000 cursisten werden gevolgd. Het instituut ontwikkelde zich tot ‘een flexibele, professionele, betrokken en financieel gezonde organisatie waar in een aangenaam werkklimaat flinke prestaties worden geleverd’.

"Wateropleidingen is gegroeid en met onze opleidingen, cursussen en certificeringen bestrijken we de hele breedte van de watersector op technisch, beleidsmatig en uitvoerend vlak. Onze docenten zijn cruciaal voor een succesvolle en praktijkgerichte opleiding. Zij zijn de gepassioneerde waterprofessionals die hun kennis en ervaring delen”, vertelt Maenhout.

Het afgelopen half jaar beleefde Wateropleidingen door de coronamaatregelen een bijzondere tijd, fysieke bijeenkomsten waren niet meer mogelijk. Maenhout: “We hebben samen met de docenten daadkracht en flexibiliteit getoond in het onmiddellijk digitaliseren van de fysieke bijeenkomsten. En nu bouwen we verder aan een blended aanbod.”

De vertrekkende directeur van Wateropleidingen werkte ook aan de opbouw van World Water Academy, gericht op internationaal opleiden van professionals. “Met mijn pensioendatum in zicht zal ik als director World Water Academy enkele projecten afronden en mijn opvolger op weg helpen”, zegt ze.

Laatste reacties op onze artikelen

@LisaU kunt de stemhulp vinden op de site mijnstem.nl of rechtstreeks via deze link: https://mijnstem.nl/waterschappen#!/
Waar IS nu die stemhulp?
400 kub gebruikt in drie jaar 2.600 euro .. belachelijk gewoon
WILDLIFE HOLLAND 5 CODE ROOD (deel 1 en 2) - Jeroworld - 2022 - tijdsduur: 84 minuten
- De film Wildlife Holland 5 Code Rood gaat over een diepe plas waar volgens deskundigen niet of nauwelijks leven is en daarom moet worden verondiept. Deze plas, De Vonkerplas, ligt in de Dreumelse Waard in het land van Maas en Waal. Vanaf 2019 tot 2022 ging ik op zoek naar het leven boven, maar ook onderwater.
Dit is de eerste onder water film van Nederland. In mijn zoektocht of er wel of geen leven zou zijn in diepe plassen ging ik als eerste opzoek naar zoetwater plankton. Dit zoetwater plankton bestaat uit zowel dierlijk als plantaardige organismen. Zonder dit plankton is er geen leven in diepe plassen. Ook zocht ik uit met welk soort grond plassen worden verondiept. Want inmiddels zijn vele plassen in Nederland al ondieper gemaakt om meer ecologische biodiversiteit te krijgen. Maar klopt dat wel? Is er geen leven in diepe plassen?

Wildlife Holland 5 CODE ROOD (official video) - Jeroworld 2022 - klik hier >>
Als de zeespiegel echt meters gaat stijgen de komende eeuw dan zou het verstandig zijn om vanaf NU de woningen en en industrie te bouwen boven het verwachte zee peil. Dus hoger dan, drie a vier meter boven NAP. In lager gelegen gebieden dus alleen hoogbouw op terpen, die dan bij een ramp ook dienst zouden doen als vluchteilanden voor mensen van de bestaande te laag gelegen woningen.
Voor de bestaande woningen onder NAP zou het verplicht moeten worden dat bij ieder huis, aan-of-in het huis een bootje aanwezig zou zijn. Ja iedereen! Omdat bij een ramp mensen in doodsangst, de mensen met een boot zullen aanvallen ! En miljoenen van daken evacueren is ondoenlijk! Het ergste wat dan waarschijnlijk gaat gebeuren is dat alle mensen op het laatst in hun auto vluchten en in de file zullen verdrinken op de snelwegen in de polders !!
En waar dan bouwen vanaf nu? Op hogere grond, en daarbij zou ook bekeken kunnen worden of delen van de centraal gelegen Veluwe daarvoor gereserveerd zouden kunnen worden. Nederland is een land waar vooral de laaggelegen natuur uniek is, en je zou bij de bovengenoemde strategie grote delen van de lage polders kunnen inrichten voor plas/dras-natuur, zoals we vroeger Nederland ook hebben aangetroffen voor de Urbanisatie.
Mensen in andere wereld delen vragen of verplichten om wat aan de CO2 uitstoot te doen gaat niet werken. We willen niet onder ogen zie dat het in dichtbevolkt Nederland ooit nog eens ernstig mis zou kunnen gaan, maar nu zien we in Turkije en Syrië dat de natuur opnieuw onverbiddelijk kan zijn !

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!