secundair logo knw 1

Agnes Maenhout kondigt haar vertrek aan als directeur van Wateropleidingen. Ze treedt 1 februari 2021 terug.

Agnes Maenhout 180 vk Agnes Maenhout Maenhout begon in 1996 bij Wateropleidingen, het opleidingsinstituut voor en door de watersector. Ze was in bijna 25 jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van 400 cursustitels die door meer dan 50.000 cursisten werden gevolgd. Het instituut ontwikkelde zich tot ‘een flexibele, professionele, betrokken en financieel gezonde organisatie waar in een aangenaam werkklimaat flinke prestaties worden geleverd’.

"Wateropleidingen is gegroeid en met onze opleidingen, cursussen en certificeringen bestrijken we de hele breedte van de watersector op technisch, beleidsmatig en uitvoerend vlak. Onze docenten zijn cruciaal voor een succesvolle en praktijkgerichte opleiding. Zij zijn de gepassioneerde waterprofessionals die hun kennis en ervaring delen”, vertelt Maenhout.

Het afgelopen half jaar beleefde Wateropleidingen door de coronamaatregelen een bijzondere tijd, fysieke bijeenkomsten waren niet meer mogelijk. Maenhout: “We hebben samen met de docenten daadkracht en flexibiliteit getoond in het onmiddellijk digitaliseren van de fysieke bijeenkomsten. En nu bouwen we verder aan een blended aanbod.”

De vertrekkende directeur van Wateropleidingen werkte ook aan de opbouw van World Water Academy, gericht op internationaal opleiden van professionals. “Met mijn pensioendatum in zicht zal ik als director World Water Academy enkele projecten afronden en mijn opvolger op weg helpen”, zegt ze.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.