Agnes Maenhout kondigt haar vertrek aan als directeur van Wateropleidingen. Ze treedt 1 februari 2021 terug.
Maenhout begon in 1996 bij Wateropleidingen, het opleidingsinstituut voor en door de watersector. Ze was in bijna 25 jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van 400 cursustitels die door meer dan 50.000 cursisten werden gevolgd. Het instituut ontwikkelde zich tot ‘een flexibele, professionele, betrokken en financieel gezonde organisatie waar in een aangenaam werkklimaat flinke prestaties worden geleverd’.
"Wateropleidingen is gegroeid en met onze opleidingen, cursussen en certificeringen bestrijken we de hele breedte van de watersector op technisch, beleidsmatig en uitvoerend vlak. Onze docenten zijn cruciaal voor een succesvolle en praktijkgerichte opleiding. Zij zijn de gepassioneerde waterprofessionals die hun kennis en ervaring delen”, vertelt Maenhout.
Het afgelopen half jaar beleefde Wateropleidingen door de coronamaatregelen een bijzondere tijd, fysieke bijeenkomsten waren niet meer mogelijk. Maenhout: “We hebben samen met de docenten daadkracht en flexibiliteit getoond in het onmiddellijk digitaliseren van de fysieke bijeenkomsten. En nu bouwen we verder aan een blended aanbod.”
De vertrekkende directeur van Wateropleidingen werkte ook aan de opbouw van World Water Academy, gericht op internationaal opleiden van professionals. “Met mijn pensioendatum in zicht zal ik als director World Water Academy enkele projecten afronden en mijn opvolger op weg helpen”, zegt ze.
We doen er alles aan via rechtszaken, gesprekken gemeente, overleg ministeries, RIVM, maar het kwartje wil maar niet zakken. De PFAS productie moet per direct stoppen. Elke gram is er een te veel.
Tot mijn grote verdriet heeft de heer Draghi in een op verzoek van de EU voorzitter in een landmark report verkondigt dat de voorgenomen PFAS restrictie moet worden versoepeld https://www.euronews.com/green/2024/09/11/landmark-eu-report-embraces-green-energy-transition-but-advocates-for-softer-rules-on-pfas. Zogenaamd omdat anders de energietransitie wordt belemmerd.
Onacceptabel. In een woord.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toch is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de administratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.