Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft vandaag afscheid genomen van dijkgraaf Patrick Poelmann. In een buitengewone vergadering van het algemeen bestuur werd de scheidende dijkgraaf geridderd als dank voor zijn werk en inzet.

patrick poelmann 180 vk Patrick Poelmann
Poelmann werd bevorderd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de versierselen opgespeld door de burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren.

Poelmann was 12 jaar werkzaam als dijkgraaf bij het hoogheemraadschap en kondigde vorig jaar aan niet beschikbaar te zijn voor een volgende zittingsperiode van 6 jaar.

Na ampel beraad was hij tot de conclusie gekomen dat het tijd was voor een andere bestuurlijk leider van het hoogheemraadschap. “Het geeft mij de mogelijkheid om mij elders te ontplooien.”

Zijn afscheid werd vandaag luister bijgezet met een symposium over piping, een van de faalmechanismen bij dijken.

Poelmann wordt 1 september opgevolgd door Jeroen Haan. Haan was dagelijks bestuurder bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. 

Laatste reacties op onze artikelen

Ambitie 100 MW. Als ik het goed begrijp: per MW wordt 1 m3/s zoet IJsselmeerwater gevraagd (en daarna geloosd op Waddenzee). Ergo: 100 m3/s bij 100 MW. Dat is minder dan de aanvoer via IJssel minus de verdamping op het IJsselmeer tijdens droogte...
op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!