secundair logo knw 1

Na het aanzienlijke zetelverlies in de Tweede Kamer is 50Plus niet langer vertegenwoordigd in algemeen bestuur waterschap Noorderzijlvest. Michiel de Sterke uit Paterswolde zegt zijn lidmaatschap op en gaat als zelfstandig bestuurslid verder.

Michiel de Sterke vk 180. Michiel de SterkeDe Sterke (68) vormde een eenmansfractie voor 50Plus. In een toelichting zegt hij dat de standpunten van 50Plus ‘te zeer’ afwijken van wat hij belangrijk vindt. De teleurstellende verkiezingsuitslag was de druppel voor hem om de partij te verlaten. "Veel stemmers herkennen zich niet meer in het beleid van 50Plus. Daarom heb ik met pijn in mijn hart moeten besluiten om 50Plus te verlaten", zegt hij tegen RTV Drenthe.

De Sterke behoudt zijn zetel in het AB. Hij wil een intensieve samenwerking aangaan met de fractie Betaalbaar Water, omdat ‘de wederzijdse ideeën en standpunten dicht bij elkaar liggen’. Op deze manier kan hij handen en voeten blijven geven aan de punten die voor de stemmers op 50Plus van belang zijn, zoals 'eerlijke belastingtarieven en niet te veel moeten betalen’.

In het AB treedt nog een wijziging op. Hiltje Hof van de fractie Water Natuurlijk verlaat het bestuur. Zij wordt opgevolgd door Doede de Vries uit Groningen. Zijn toelating tot het AB is voor de vergadering van 24 maart geagendeerd.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.