secundair logo knw 1

Beluchtingsstraat op rwzi Echten | Foto WDODelta

Het zuiveren van afvalwater op de rioolwaterzuivering in Echten is verstoord door een lozing met giftige stoffen. Door de lozing zijn water zuiverende bacteriën gedood. Als gevolg daarvan werkt de zuivering niet goed meer, meldt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).

Om het probleem op te lossen, verwijdert het waterschap de dode bacteriën en vervangt deze door gezonde bacteriën, die het afval in het rioolwater gebruiken als voedsel.

Het vervangingsproces vergt enige tijd. Het waterschap verwacht dat in de loop van volgende week de rioolwaterzuivering weer op de gebruikelijke manier het water zuivert. De storing heeft geen consequenties voor bewoners, aldus het waterschap.

Het is niet duidelijk welke giftige stoffen er zijn geloosd op de rwzi, laat het waterschap weten. “Dat wordt nader onderzocht.”

Op de installatie in Echten wordt het afvalwater gezuiverd van huishoudens, bedrijven en industrie uit de gemeente Hoogeveen en het grootste deel van de gemeente De Wolden. Voorts zuivert de rwzi het rioolwater uit de kernen IJhorst en Elim.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.