0
0
0
s2smodern

NWO, de Nederlandse organisatie voor wetenschappelijk onderzoek, stelt zes miljoen euro beschikbaar voor onderzoeken naar ‘Klimaatrobuuste productiesystemen en waterbeheer’. De call for proposals is nadrukkelijk ook bedoeld voor waterschappen of andere bij de uitvoering van het waterbeheer betrokken praktijkorganisaties.

De onderzoeken die NWO wil ondersteunen, dragen bij aan de doelstellingen van de Kennis- en innovatieagenda Landbouw, voedsel en water. De call is gericht op interdisciplinair onderzoek met naar een combinatie van land- en tuinbouwproductiesystemen, water- en bodemsystemen en de maatschappelijke aspecten van innovaties.

Fundamenteel of praktijkonderzoek
“Elementen van al deze onderzoeksterreinen moeten aan de orde komen worden in een onderzoeksproject,” legt Poppy Savenije van NWO uit. “Het mag daarbij zowel fundamenteel als ook praktijkonderzoek zijn. Belangrijk is dat het onderzoek bijdraagt aan het vinden van oplossingen voor de opgaven waar we in Nederland nu en in de toekomst mee te maken krijgen.”

Consortia
Bij deze uitschrijving is NWO op zoek naar consortia die een aanvraag in willen dienen. Deze consortia omvatten in principe altijd onderzoekers van universiteiten of kennisinstituten. Savenije: “Maar het kan ook voor waterschappen of andere organisaties interessant zijn om rondom een thema aan te haken bij een consortium.”

Matchmaking
Om onderzoekers en geïnteresseerde organisaties met elkaar in contact te brengen, zal NWO komend najaar een matchmaking-evenement organiseren. “Met deze bijeenkomst willen we op een organische manier geïnteresseerde praktijkorganisaties en onderzoekers uit verschillende wetenschapsdisciplines bij elkaar te brengen,” aldus Savenije.

Beschikbaar budget
In totaal is 6 miljoen euro ter beschikking gesteld voor deze onderzoeksrichting. Per project kan maximaal 1.500.000 euro worden aangevraagd. De deadline voor het indienen van een vooraanmelding is 26 januari 2021. Aan het einde van 2021 zal bekend worden gemaakt welke onderzoeksaanvragen gefinancierd zullen worden.

 

LEES OOK
Bericht op de website van NWO: ‘Call gelanceerd op het gebied van klimaatrobuuste productiesystemen en waterbeheer’

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ha Floor - wat een inspirerend verhaal! Leuk om tot mij te nemen… .én als voorbeeld te nemen voor de Bollenstreek.
Erg leuk om te lezen dat de omslag van 'samenwerken omdat het moet' naar 'samenwerken omdat het loont' is gemaakt!
Ik ben bestuurlid van een VvE vakantiepark (Resort Duynzicht, Julianadorp aan Zee) met 36 individuele losstaande huizen, eigen watermeter, geen complex watersysteem, verhuurd grotendeels door commerciële verhuurorganisatie (Roompot).
Na heel veel onduidelijkheid zou deze wijze van verhuren het park 'prioritair' maken.
Wij hanteren een Legionella-beheersplan, geprotocolleerd en gedocumenteerd.
Als de recreatiewoningen 'zorghuizen' zouden zijn, of de verhuur door een eigenaar verzorgd zou worden waren ze NIET prioritair. Nu zijn wij verplicht OOK nog een peperduur geregistreerd bedrijf in de arm te nemen.
Hoe volstrekt onlogisch en belachelijk overdreven kunnen de voorschriften zijn?
Wat is het verschil met een particulier bewoond huisje, of een enkele recreatiewoning (beide NIET prioritair)?
Dat zal wel een massale oproep zijn geweest van al die AVV leden!
Wellicht een volgende keer ook de andere bonden eens raadplegen voor een evenwichtig artikel?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.