secundair logo knw 1

Waterschap Brabantse Delta maakt kans op de titel Beste Overheidsorganisatie 2017. De jury maakten gisteren de finalisten bekend, naast Brabantse Delta ook Staatsbosbeheer en Stadsregio Parkstad Limburg. De prijs zal tijdens de Overheidsawards op 20 november worden uitgereikt.

 De eretitel beste Overheidsorganisatie 2017 is bedoeld als aanmoediging om de transparantie en mate van kennisdeling door openbare bestuursorganen te stimuleren. Volgens de jury, met als voorzitter Jan van Zanen, de burgemeester van Utrecht en voorzitter van de VNG, weet Brabantse Delta de juiste balans te vinden tussen de belangen van samenleving, milieu, economie, efficiency en effectiviteit en betrekt het waterschap de omgeving actief bij haar activiteiten. Daarnaast looft de jury de manier waarop Brabantse Delta haar medewerkers de ruimte geeft om persoonlijk leiderschap te tonen en verantwoordelijkheid te nemen.

Brabantse Delta is vanzelfsprekend trots op de finaleplaats. Het is een enorme erkenning voor onze organisatie," zegt secretarisdirecteur Hein van Stokkom dan ook. Volgens Van Stokkom is de finaleplaats een beloning voor de hoge ambities van het waterschap en de manier waarop de organisatie die probeert te verwezenlijken. “ Dat doen we bijvoorbeeld door het kwaliteitsdenken op alle fronten door te voeren, de verantwoordelijkheden lager te leggen en medewerkers vrijheid te geven en innovaties te ontwikkelen, bijvoorbeeld bioplastics en energie uit afvalwater halen." Ook op het gebied van transparantie liet Brabantse Delta zich dit jaar gelden, het zette haar werkwijze voor een breed publiek uiteen in een film en een e-zine. "Dat heeft de jury overtuigd."

Overheidsorganisaties konden zichzelf kandidaat stellen voor de prijs. De jury koos uit de binnengekomen inzendingen een shortlist met tien kandidaten, waaronder ook Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenwaard. Die shortlist is nu teruggebracht tot drie finalisten. De komende maanden zal de jury een werkbezoek brengen aan Brabantse Delta Staatsbosbeheer en de Stadsregio Parkstad Limburg. Op basis van de oorspronkelijke inzending en het werkbezoek bepaalt de jury haar uiteindelijke keuze.

De verkiezing, een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM), werd vorig jaar gewonnen door de Veiligheidsregio Rotterdam.

 

Meer informatie:
Over de procedures, jury en geschiedenis van de verkiezing

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...