0
0
0
s2smodern

Waterschap Brabantse Delta maakt kans op de titel Beste Overheidsorganisatie 2017. De jury maakten gisteren de finalisten bekend, naast Brabantse Delta ook Staatsbosbeheer en Stadsregio Parkstad Limburg. De prijs zal tijdens de Overheidsawards op 20 november worden uitgereikt.

 De eretitel beste Overheidsorganisatie 2017 is bedoeld als aanmoediging om de transparantie en mate van kennisdeling door openbare bestuursorganen te stimuleren. Volgens de jury, met als voorzitter Jan van Zanen, de burgemeester van Utrecht en voorzitter van de VNG, weet Brabantse Delta de juiste balans te vinden tussen de belangen van samenleving, milieu, economie, efficiency en effectiviteit en betrekt het waterschap de omgeving actief bij haar activiteiten. Daarnaast looft de jury de manier waarop Brabantse Delta haar medewerkers de ruimte geeft om persoonlijk leiderschap te tonen en verantwoordelijkheid te nemen.

Brabantse Delta is vanzelfsprekend trots op de finaleplaats. Het is een enorme erkenning voor onze organisatie," zegt secretarisdirecteur Hein van Stokkom dan ook. Volgens Van Stokkom is de finaleplaats een beloning voor de hoge ambities van het waterschap en de manier waarop de organisatie die probeert te verwezenlijken. “ Dat doen we bijvoorbeeld door het kwaliteitsdenken op alle fronten door te voeren, de verantwoordelijkheden lager te leggen en medewerkers vrijheid te geven en innovaties te ontwikkelen, bijvoorbeeld bioplastics en energie uit afvalwater halen." Ook op het gebied van transparantie liet Brabantse Delta zich dit jaar gelden, het zette haar werkwijze voor een breed publiek uiteen in een film en een e-zine. "Dat heeft de jury overtuigd."

Overheidsorganisaties konden zichzelf kandidaat stellen voor de prijs. De jury koos uit de binnengekomen inzendingen een shortlist met tien kandidaten, waaronder ook Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenwaard. Die shortlist is nu teruggebracht tot drie finalisten. De komende maanden zal de jury een werkbezoek brengen aan Brabantse Delta Staatsbosbeheer en de Stadsregio Parkstad Limburg. Op basis van de oorspronkelijke inzending en het werkbezoek bepaalt de jury haar uiteindelijke keuze.

De verkiezing, een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM), werd vorig jaar gewonnen door de Veiligheidsregio Rotterdam.

 

Meer informatie:
Over de procedures, jury en geschiedenis van de verkiezing

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@Michaël BentvelsenHet onderzoek heeft helaas niet gekeken naar slijtagedeeltjes van banden van het wegverkeer. Was mooi geweest als die ook meegenomen hadden kunnen worden, maar vereist blijkbaar andere analysetechniek.
En hoe zit het dan met de 120 verdwenen bomen aan de zuiderlandsezeedijk/zuidijk bij Oude-Tonge?
Waarom is daar zo niet mee omgaan, ook daar waren vleermuizen en was er landschapswaarden.
En waarom komen er daar geen bomen terug?
@Reintje PaijmansDank voor uw aanvulling. Inderdaad de dennenbossen zijn aangeplant om 'woeste gronden te ontginnen' en voor de productie van hout voor in onze mijnen. Dat was mij bekend.
Zijn de rubbers afkomstig van slijtage van autobanden dat via de lucht als fijnstof en afspoeling van de weg in het oppervlaktewater terecht komt. Bandenslijpsel is volgens mij een onderschat milieuprobleem qua milieuimpact. Wel allemaal gillen als er rubberkorrels op de sportvelden (wat spoelt daar niet van uit) liggen waar de kindjes aan bloot staan, maar ondertussen zelf rijgedrag niet aanpassen.
Goed dat dit onderzoek gedaan wordt. Eerlijk gezegd valt de concentratie van 1 deeltje per liter mij alleszins mee. (Eerdere berichten spraken soms over duizenden deeltjes per liter.)
Wat natuurlijk geen reden is om dit probleem te relativeren. Zelf ben ik nog steeds regelmatig verbijsterd over de hoeveelheden zwerfplastic, (maar ook blikjes en ander verpakkingsmateriaal) die ik in allerlei wateren aantref.
Daarnaast ben ik erg benieuwd wat dit onderzoek oplevert in relatie tot kleine rubberdeeltjes van autobanden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.