secundair logo knw 1

De directiewissel bij Witteveen+Bos wordt uitgesteld naar het najaar. Dat meldt het advies- en ingenieursbureau. Reden is de coronacrisis. Door de onzekere tijd wil het bureau alleen noodzakelijke besluiten voorleggen aan de algemene aandeelhoudersvergadering. Die wordt verschoven naar 6 mei, grotendeels in digitale vorm.

Eveline ButerEveline ButerDe in februari aangekondigde toetreding van Eveline Buter en Wouter Bijman tot de directie wordt in een extra aandeelhoudersvergadering in het najaar op de agenda gezet. Algemeen directeur Karin Sluis licht toe dat is vastgesteld dat het ‘gegeven de huidige omstandigheden’ niet verstandig is om een directiewisseling te doen.

Wouter Bijman 180 vk cWouter BijmanBeide beoogde directieleden worden al wel geconsulteerd als er belangrijke besluiten worden genomen, stelt Sluis, die zelf deze maand zou terugtreden, conform de regel bij het bureau dat directeuren op hun 55ste stoppen als directielid. Bedoeling is dat na toetreding van Buter en Bijman Witteveen+Bos met de zittende Stephan van der Biezen een driekoppige directie telt. 

Dividend
Karin Sluis 180 vrij Karin SluisHet ingenieursbureau maakt door de coronacrisis financieel een pas op de plaats. Aan de aandeelhouders zal in mei worden voorgesteld om de bestemming van de winst voor 2019 aan te houden en geen dividend uit te keren. “We kiezen voor een solide aanpak, gericht op zorgvuldigheid en continuïteit van het bedrijf”, stelt Sluis. Daarbij wordt gesteld dat het bedrijf momenteel een gezonde liquiditeitspositie heeft.

Medio oktober wordt een tweede aandeelhoudersvergadering gehouden. Tegen die tijd is er beter zicht op de (financiële) effecten van de coronacrisis op de liquiditeit en de werkvoorraad 2020, aldus het bureau. Bovendien is er dan beter aan te geven wat de verwachtingen zijn voor 2021.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.