secundair logo knw 1

Deltacommissaris Wim Kuijken is herbenoemd voor een periode van zeven jaar. Hij gaat plannen maken voor de droge periodes die komen.

Op 1 februari gaat zijn herbenoeming in. Kuijken trad in 2010 aan als regeringscommissaris voor het Deltaprogramma. Dat was toen een nieuwe functie onder de politieke verantwoordelijkheid van de minister van Infrastructuur en Milieu. Kuijken stelt elk jaar het nationale Deltaprogramma op en bewaakt de voortgang. 

Hij verklaart ‘verheugd en vereerd’ met zijn nieuwe termijn te zijn. “Sinds 2010 werken we met veel mensen en organisaties aan de waterveiligheid, de zoetwaterbeschikbaarheid en een klimaatbestendige ruimtelijke inrichting, ook voor de lange termijn. Gelet op de klimaatverandering is dit een existentiële opgave voor ons land. Dit belangrijke werk zal ik met veel energie ook in deze nieuwe periode met de hele deltacommunity voortzetten. Samen werken we aan het veilig en leefbaar houden van Nederland.”

In een interview met het NRC naar aanleiding van zijn herbenoeming omschreef Kuijken zichzelf als de choreograaf van het Deltapogramma. “Iemand die net genoeg te zeggen heeft waardoor het een mooie voorstelling wordt.” Op de vraag wat hij de komende zeven jaar gaat doen, kwam het antwoord: “We maken plannen voor de watervoorziening in de droge periodes die komen. Dat we de komende twintig of dertig jaar meer water vasthouden voor als het nodig is. We krijgen ook overlast door clusterbuien, hoosbuien en hitte die ’s nachts ontstaat in steden als het langer ruim 20 graden is.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.