secundair logo knw 1

Inwoners en belangenorganisaties uit het beheersgebied van Wetterskip Fryslân mogen meepraten over de profielschets voor de nieuwe dijkgraaf. Het Wetterskip organiseert daar een speciale inspraakavond voor.

Wetterskip Fryslân is op zoek naar een nieuwe dijkgraaf omdat Paul van Erkelens, die de afgelopen zestien jaar deze rol vervulde, op 1 januari 2020 met pensioen gaat.

Hanneke Nieuwenhuis vk 180      Hanneke NieuwenhuisDe vertrouwenscommissie die de zoektocht naar een nieuwe dijkgraaf begeleidt, besloot om de inwoners al in een vroeg stadium bij het selectieproces te beslissen. “Transparantie staat voorop”, zegt Hanneke Nieuwenhuis van het Wetterskip.

Belastingbetaler deelgenoot selectieproces
De conceptprofielschets voor de werving van een nieuwe dijkgraaf werd al eerder openbaar gemaakt en tijdens de bijeenkomst kunnen inwoners en belangenorganisatie hun mening geven. “De fractievoorzitters vonden het belangrijk dat de mensen en organisaties die belasting betalen voor het waterschap ook deelgenoot zijn van het hele proces”.

Nieuwenhuis durft niet te zeggen of het publiek veel interesse zal tonen voor de inspraakavond. “Als er weinig mensen komen, mogen we er denk ik vanuit gaan dat de profielschets in goede aarde is gevallen.”

Het algemeen bestuur van het Wetterskip zal de profielschets vervolgens op 16 september vaststellen. Daarna kunnen mensen solliciteren en volgt de gebruikelijke procedure. Dus als inwoners of andere belanghebbenden van zich willen laten horen, is morgen de laatste kans.”

Wetterskip Fryslan verwacht dat de nieuwe dijkgraaf in het voorjaar van 2020 officieel benoemd door de Kroon benoemd kan worden.

 

MEER INFORMATIE
Conceptprofielschets nieuwe dijkgraaf Wetterskip Fryslân (PDF)

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.