0
0
0
s2smodern

Inwoners en belangenorganisaties uit het beheersgebied van Wetterskip Fryslân mogen meepraten over de profielschets voor de nieuwe dijkgraaf. Het Wetterskip organiseert daar een speciale inspraakavond voor.

Wetterskip Fryslân is op zoek naar een nieuwe dijkgraaf omdat Paul van Erkelens, die de afgelopen zestien jaar deze rol vervulde, op 1 januari 2020 met pensioen gaat.

Hanneke Nieuwenhuis vk 180      Hanneke NieuwenhuisDe vertrouwenscommissie die de zoektocht naar een nieuwe dijkgraaf begeleidt, besloot om de inwoners al in een vroeg stadium bij het selectieproces te beslissen. “Transparantie staat voorop”, zegt Hanneke Nieuwenhuis van het Wetterskip.

Belastingbetaler deelgenoot selectieproces
De conceptprofielschets voor de werving van een nieuwe dijkgraaf werd al eerder openbaar gemaakt en tijdens de bijeenkomst kunnen inwoners en belangenorganisatie hun mening geven. “De fractievoorzitters vonden het belangrijk dat de mensen en organisaties die belasting betalen voor het waterschap ook deelgenoot zijn van het hele proces”.

Nieuwenhuis durft niet te zeggen of het publiek veel interesse zal tonen voor de inspraakavond. “Als er weinig mensen komen, mogen we er denk ik vanuit gaan dat de profielschets in goede aarde is gevallen.”

Het algemeen bestuur van het Wetterskip zal de profielschets vervolgens op 16 september vaststellen. Daarna kunnen mensen solliciteren en volgt de gebruikelijke procedure. Dus als inwoners of andere belanghebbenden van zich willen laten horen, is morgen de laatste kans.”

Wetterskip Fryslan verwacht dat de nieuwe dijkgraaf in het voorjaar van 2020 officieel benoemd door de Kroon benoemd kan worden.

 

MEER INFORMATIE
Conceptprofielschets nieuwe dijkgraaf Wetterskip Fryslân (PDF)

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Op welke manier wordt dan fosfaat teruggewonnen?
Hoe bepaal je virusdeeltjes in een millimeter rioolwater?
Zou een milliliter niet handiger zijn?
Een korte reactie op de verklaring inzake duurzaamheid in dit artikel: “Diverse onafhankelijke berekeningen hebben aangetoond dat drogen en verbranden van RWZI slibben NIET de meest duurzame oplossing is. Bewering inzake CO2-uitstoot is zeer discutabel en er wordt geen rekening gehouden met de uitstoot van stikstof”. Mladen Filipan, VSGM (MID MIX).
Mooi dat de dreiging van een landelijk watertekort voorbij is en dat er weer voldoende water Nederland binnenkomt. Waarmee evenwel helaas alleen Europees Nederland bedoeld wordt. Geen woord over Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en Sint-Eustatius) dat nu al bijna tien jaar ook een deel van Nederland is. En mocht dit deel niet binnen de verantwoordelijkheid van RWS en LCW vallen, ook dan ware sprake te zijjn van Europees Nederland in hun berichten.
Goede dag, ik heb uw verslag gelezen over het afvalwater op de Oude Rijn bij Katwijk. Ik woon zelf aan de Zandsloot te Katwijk een aftakking van de Oude Rijn. Hoe kom ik te weten of deze Zandsloot geschikt is om te zwemmen? Ik zwem regelmatig. Is dit mogelijk met gebruik maken van een swimsuit en oog bescherming.
De Zandsloot is ongeveer 8 meter breed en ongeveer 400 meter lang, met aan de uitlopen de Oude Rijn.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.