secundair logo knw 1

Inwoners en belangenorganisaties uit het beheersgebied van Wetterskip Fryslân mogen meepraten over de profielschets voor de nieuwe dijkgraaf. Het Wetterskip organiseert daar een speciale inspraakavond voor.

Wetterskip Fryslân is op zoek naar een nieuwe dijkgraaf omdat Paul van Erkelens, die de afgelopen zestien jaar deze rol vervulde, op 1 januari 2020 met pensioen gaat.

Hanneke Nieuwenhuis vk 180      Hanneke NieuwenhuisDe vertrouwenscommissie die de zoektocht naar een nieuwe dijkgraaf begeleidt, besloot om de inwoners al in een vroeg stadium bij het selectieproces te beslissen. “Transparantie staat voorop”, zegt Hanneke Nieuwenhuis van het Wetterskip.

Belastingbetaler deelgenoot selectieproces
De conceptprofielschets voor de werving van een nieuwe dijkgraaf werd al eerder openbaar gemaakt en tijdens de bijeenkomst kunnen inwoners en belangenorganisatie hun mening geven. “De fractievoorzitters vonden het belangrijk dat de mensen en organisaties die belasting betalen voor het waterschap ook deelgenoot zijn van het hele proces”.

Nieuwenhuis durft niet te zeggen of het publiek veel interesse zal tonen voor de inspraakavond. “Als er weinig mensen komen, mogen we er denk ik vanuit gaan dat de profielschets in goede aarde is gevallen.”

Het algemeen bestuur van het Wetterskip zal de profielschets vervolgens op 16 september vaststellen. Daarna kunnen mensen solliciteren en volgt de gebruikelijke procedure. Dus als inwoners of andere belanghebbenden van zich willen laten horen, is morgen de laatste kans.”

Wetterskip Fryslan verwacht dat de nieuwe dijkgraaf in het voorjaar van 2020 officieel benoemd door de Kroon benoemd kan worden.

 

MEER INFORMATIE
Conceptprofielschets nieuwe dijkgraaf Wetterskip Fryslân (PDF)

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).