0
0
0
s2smodern

Inwoners en belangenorganisaties uit het beheersgebied van Wetterskip Fryslân mogen meepraten over de profielschets voor de nieuwe dijkgraaf. Het Wetterskip organiseert daar een speciale inspraakavond voor.

Wetterskip Fryslân is op zoek naar een nieuwe dijkgraaf omdat Paul van Erkelens, die de afgelopen zestien jaar deze rol vervulde, op 1 januari 2020 met pensioen gaat.

Hanneke Nieuwenhuis vk 180      Hanneke NieuwenhuisDe vertrouwenscommissie die de zoektocht naar een nieuwe dijkgraaf begeleidt, besloot om de inwoners al in een vroeg stadium bij het selectieproces te beslissen. “Transparantie staat voorop”, zegt Hanneke Nieuwenhuis van het Wetterskip.

Belastingbetaler deelgenoot selectieproces
De conceptprofielschets voor de werving van een nieuwe dijkgraaf werd al eerder openbaar gemaakt en tijdens de bijeenkomst kunnen inwoners en belangenorganisatie hun mening geven. “De fractievoorzitters vonden het belangrijk dat de mensen en organisaties die belasting betalen voor het waterschap ook deelgenoot zijn van het hele proces”.

Nieuwenhuis durft niet te zeggen of het publiek veel interesse zal tonen voor de inspraakavond. “Als er weinig mensen komen, mogen we er denk ik vanuit gaan dat de profielschets in goede aarde is gevallen.”

Het algemeen bestuur van het Wetterskip zal de profielschets vervolgens op 16 september vaststellen. Daarna kunnen mensen solliciteren en volgt de gebruikelijke procedure. Dus als inwoners of andere belanghebbenden van zich willen laten horen, is morgen de laatste kans.”

Wetterskip Fryslan verwacht dat de nieuwe dijkgraaf in het voorjaar van 2020 officieel benoemd door de Kroon benoemd kan worden.

 

MEER INFORMATIE
Conceptprofielschets nieuwe dijkgraaf Wetterskip Fryslân (PDF)

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder nuttig, oa vanwege de calibratie aan de praktijk waarbij gebruik gemaakt is van feitelijkheden. Dit om de sceptici van het type "dit is theorie" te kunnen wijzen op het gegeven dat dit "de praktijk verklaard" is.
Het is om die reden ook nuttig om dit hulpmiddel als stuurmiddel bij politieke besluitvorming te gebruiken.
Zou het niet effectiever zijn om te focussen op voorlichting en regelingen waardoor bewoners zelf aan de slag gaan, zoals bij ons met Rotterdams Weerwoord? En tegelijkertijd het denken omgooien hoe we omgaan met water. Drinkwater hoger belasten per kuub, maar lagere vaste kosten. Zo zal er minder gebruikt worden en meer regenwater toegepast worden in en om huis. Elke gebufferde druppel blijft uit het riool, elke geïnfiltreerde druppel bevordert gezond bodemleven en groen in de stad.

WaterLeider
Mag de natuur ook de natuur nog zijn? Waarom zou men zeegras willen opdringen? Zonde van de geïnvesteerde menskracht en publieke middelen.
Heel mooi, oevers die beplant zijn met oeverplanten die vanaf de kant schuin de sloot in lopen, maar hoe zit het met het maaibeleid van deze oevers? Machines, maaiboten en maaiharken veroorzaken heel veel dierenleed, zoals verwondingen van watervogels, vissen, amfibieën etc met de dood daaropvolgend of blijvend letselschade /verminkingen. Kosten-batenplaatje heiligt de middelen. Dit zou ook zonder dierenleed kunnen, vind ik.
Is er geen ondernemer te interesseren in het vangen van deze beestjes en ze te verkopen voor consumptie? Ze zijn ook lekker, die rivierkreeftjes.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het