0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Inwoners en belangenorganisaties uit het beheersgebied van Wetterskip Fryslân mogen meepraten over de profielschets voor de nieuwe dijkgraaf. Het Wetterskip organiseert daar een speciale inspraakavond voor.

Wetterskip Fryslân is op zoek naar een nieuwe dijkgraaf omdat Paul van Erkelens, die de afgelopen zestien jaar deze rol vervulde, op 1 januari 2020 met pensioen gaat.

Hanneke Nieuwenhuis vk 180      Hanneke NieuwenhuisDe vertrouwenscommissie die de zoektocht naar een nieuwe dijkgraaf begeleidt, besloot om de inwoners al in een vroeg stadium bij het selectieproces te beslissen. “Transparantie staat voorop”, zegt Hanneke Nieuwenhuis van het Wetterskip.

Belastingbetaler deelgenoot selectieproces
De conceptprofielschets voor de werving van een nieuwe dijkgraaf werd al eerder openbaar gemaakt en tijdens de bijeenkomst kunnen inwoners en belangenorganisatie hun mening geven. “De fractievoorzitters vonden het belangrijk dat de mensen en organisaties die belasting betalen voor het waterschap ook deelgenoot zijn van het hele proces”.

Nieuwenhuis durft niet te zeggen of het publiek veel interesse zal tonen voor de inspraakavond. “Als er weinig mensen komen, mogen we er denk ik vanuit gaan dat de profielschets in goede aarde is gevallen.”

Het algemeen bestuur van het Wetterskip zal de profielschets vervolgens op 16 september vaststellen. Daarna kunnen mensen solliciteren en volgt de gebruikelijke procedure. Dus als inwoners of andere belanghebbenden van zich willen laten horen, is morgen de laatste kans.”

Wetterskip Fryslan verwacht dat de nieuwe dijkgraaf in het voorjaar van 2020 officieel benoemd door de Kroon benoemd kan worden.

 

MEER INFORMATIE
Conceptprofielschets nieuwe dijkgraaf Wetterskip Fryslân (PDF)

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Dan moet de overheid wel bereid zijn om de boeren meer organische mest toe te laten dienen in ruil voor minder chemische kunstmest!
Van natuurverbetering kan hier geen sprake zijn. De aangekondigde nieuwe natuur zal de rijkdom aan leven die onder het zand is gewerkt nimmer evenaren. Ook is het verwonderlijk dat Staatsbodbeheer nu een stuk beschermd Europees cultureel erfgoed gaat onderhouden dat voorheen onder de Waddenvereniging viel en als ondehoudsopdracht van Hoogheemraad Hollandsnoorderkwartier was.
Kortom, hier worden we met open ogen belazerd! Nog erger is dat Ecoshape Bulding with Nature dit geknoei met de natuur wil voordragen voor een prijs beschikbaar gesteld door de Zandlobby.
Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het