0
0
0
s2sdefault

Met de website plaagsoorten.nl wil de werkgroep Plaagsoorten van de Unie van Waterschappen informatie over invasieve soorten bundelen en centraal beschikbaar maken. “Het helpt de strijd tegen deze soorten als waterbeheerders snel en gemakkelijk de goede informatie kunnen vinden.”

Waterschappen en andere waterbeheerders steken jaarlijks veel geld in het bestrijden van flora en fauna, die een bedreiging vormen voor de waterhuishouding, de ecologie of de waterkeringen. De zogeheten plaagsoorten. “Vroege bestrijding van deze soorten is echt cruciaal. Dat leidt uiteindelijk tot lagere kosten voor de bestrijding”, vertelt Nancy Meijer van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en lid van de werkgroep plaagsoorten.

“Als werkgroep Plaagsoorten van de Unie van Waterschappen brachten we enkele keren per jaar een nieuwsbrief uit”, vertelt Meijer. “Dit deden we om op een hele praktische manier kennis en ervaringen te delen. Maar er was geen centrale plek waar onze artikelen toegankelijk waren.”

Om daar verandering in te brengen is er nu een eigen website, opgebouwd met ondersteuning van Stowa. “De site is allereerst bedoeld om als een soort archief met informatie over plaagsoorten. De artikelen bieden informatie over de soorten zelf, maar ook over de uitgevoerde onderzoeken, ervaringen met bestrijding en ontwikkelingen van wet- en regelgeving.”

Met deze website mikken Meijer en haar collega’s op waterbeheerders van waterschappen, maar ook van gemeenten of provincies. “We willen de snelheid in de bestrijding en daarom willen we waterbeheerders dusdanig informeren dat ze plaagsoorten snel konden herkennen en snel kunnen handelen.

 

MEER INFORMATIE
De website plaagsoorten.nl

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De reactie met betrekking tot beperkt zijn tot kano's en vlotten is niet correct. Ik ben met mijn boot van 10 x 3.5 meter gevaren tot aan Hardenberg, geen probleem.
Goedkoop en effectief lijkt mij "Cloud Seeding". Schiet in overleg met meteorologische dienst een raket met droogijs de wolken in boven een minder gevoelig gebied en laat het daar alvast lekker uitregenen.
Ik las ergens dat een stuwmeer vol was. Dit had voor deze regenperiode deels geleegd moeten worden. Nu moest dit stuwmeer zijn sluizen openen tijdens de regenval wat de ramp heeft verergerd.
Dit is goed nieuws dat de Tweede Kamer akkoord gaat met de afschaffing van de geborgde zetels in het bestuur van de waterschappen. De geborgde zetels waren ons - als democratisch gekozen bestuursleden - altijd een doorn in het oog.
Gisela Döll, Oud-bestuurslid HH Delfland
@Hans MiddendorpKlopt niet Hans. Zoals altijd ben je weer stigmatiserend bezig. Bedrijven worden helemaal niet ontzien in waterheffing. Er is alleen een klein probleem juist bij kleine bedrijven. En dat juist stip ik aan. Ik wil ook nog even beklemtonen als geborgd AB lid voor bedrijven, dus hoe zuiver wil je het hebben?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.