0
0
0
s2smodern

Als de nood aan de man is, kan Waterschap Drents Overijsselse Delta voortaan onmiddellijk een beroep doen op het burgerhulpnetwerk Ready2Help van het Rode Kruis. Beide partijen zijn een structurele samenwerking aangegaan.

Als eerste waterschap, laat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) weten. In het landelijke netwerk Ready2Help zitten 87.000 mensen die bij kunnen springen tijdens een dreigende of daadwerkelijke noodsituatie. Zij kunnen bijvoorbeeld bij hoogwater zandzakken leggen of bij aanhoudende droogte bewoners informeren, onder andere over een beregeningsverbod.

Volgens dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman heeft de gisteren ondertekende samenwerkingsovereenkomst een duidelijke meerwaarde. “Wij werken zelf ook met vrijwilligers maar hebben in de praktijk gemerkt dat wanneer het echt alle hens aan dek is, extra handen altijd welkom zijn. Het voordeel van de samenwerking met het Rode Kruis is dat we letterlijk met één belletje een beroep kunnen doen op een grote groep extra hulp van een betrouwbare partij.”

In de voorbije jaren deden burgerhulpverleners van het Rode Kruis al enkele keren mee aan calamiteitenoefeningen van het waterschap. Ook hielpen zij tijdens het hoogwater van 2018 met het leggen van zandzakken op een dijk bij Kampen.

Het was toen allemaal erg spannend, zegt dijkwachtcoördinator Freddie Schutte van WDODelta in dagblad De Stentor. “Maar achteraf is het mooi dat het is gebeurd. We konden zo in een werkelijke crisissituatie zien welk effect het heeft. Toen hebben we meteen gezegd: hier moeten we een officiële samenwerking van maken. Nu is het zover dat dit gebeurt.”

 

MEER INFORMATIE
WDODelta over de hulp van Rode Kruis

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

In de praktijk van het hoogheemraadschap van Delfland komt het 'oplossen van de agrarische weeffout' er op neer dat de subcategorie wegen (de andere helft van de categorie Ongebouwd) gewoon flink minder gaat betalen. Nogal wiedes, als je de 400% wegenopslag afschaft. Ruwweg een korting van 1 miljoen, die de andere categorieën mogen betalen. De wegbeheerders hadden er niet om gevraagd, en ook de boeren in nDelfland worden er gen cent wijzer van.
In de praktijk betalen de inwoners van Delfland al 90% van de watersysteemheffing, dus die draaien ook op voor deze lastenverlichting voor wegen. En even voor de orde van grootte: de subcategorie boeren binnen Ongebouwd betalen samen ook ongeveer 1 miljoen. Tja.
@D.D.de Gunst De naam Levvel is gebaseerd op 'Lely’s Erfgoed Veiliggesteld' in palindroom.
Geachte dames en heren,
Kunt u mij vertellen wat de naam levvel betekent?
Nederland is altijd al het braafste jongetje geweest, dus dan vraag ik me af: hoe doet de rest het?
De kop van dit artikel is nogal misleidend. "Nieuwe indicator gaat uitspoeling fosfaat tegen". Grappig, maar deed de oude indicator dat dan niet? Trouwens, indicatoren gaan natuurlijk nooit "iets tegen". Bovendien, fosfaat bindt toch in de bodem?
Volgens minister Schouten gaat de nieuwe #fosfaat indicator de uitspoeling van #nitraat tegen: H2O citeert: "...kunnen boeren met de gecombineerde fosfaatindicator beter bepalen hoeveel meststoffen de bodem nodig heeft... dit voorkomt uitspoeling van nitraat naar oppervlakte- en grondwater." Het gaat dus om nitraat, niet om fosfaat (want fosfaat bindt in de bodem).
En even verderop lezen we: "De meeste agrariërs kunnen op basis van de indicator evenveel tot zelfs iets meer bemesten op hun percelen dan ze nu doen." Uitspoeling tegengaan door iets meer te bemesten? Het klinkt als fake news.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.