0
0
0
s2smodern

Als de nood aan de man is, kan Waterschap Drents Overijsselse Delta voortaan onmiddellijk een beroep doen op het burgerhulpnetwerk Ready2Help van het Rode Kruis. Beide partijen zijn een structurele samenwerking aangegaan.

Als eerste waterschap, laat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) weten. In het landelijke netwerk Ready2Help zitten 87.000 mensen die bij kunnen springen tijdens een dreigende of daadwerkelijke noodsituatie. Zij kunnen bijvoorbeeld bij hoogwater zandzakken leggen of bij aanhoudende droogte bewoners informeren, onder andere over een beregeningsverbod.

Volgens dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman heeft de gisteren ondertekende samenwerkingsovereenkomst een duidelijke meerwaarde. “Wij werken zelf ook met vrijwilligers maar hebben in de praktijk gemerkt dat wanneer het echt alle hens aan dek is, extra handen altijd welkom zijn. Het voordeel van de samenwerking met het Rode Kruis is dat we letterlijk met één belletje een beroep kunnen doen op een grote groep extra hulp van een betrouwbare partij.”

In de voorbije jaren deden burgerhulpverleners van het Rode Kruis al enkele keren mee aan calamiteitenoefeningen van het waterschap. Ook hielpen zij tijdens het hoogwater van 2018 met het leggen van zandzakken op een dijk bij Kampen.

Het was toen allemaal erg spannend, zegt dijkwachtcoördinator Freddie Schutte van WDODelta in dagblad De Stentor. “Maar achteraf is het mooi dat het is gebeurd. We konden zo in een werkelijke crisissituatie zien welk effect het heeft. Toen hebben we meteen gezegd: hier moeten we een officiële samenwerking van maken. Nu is het zover dat dit gebeurt.”

 

MEER INFORMATIE
WDODelta over de hulp van Rode Kruis

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ach ach....wat een idioterie 'op het IJsselmeer kan t behoorlijk spoken', dus dempen we de boel????
Duizenden en duizenden watersporters weten alles van het IJsselmeer, vissers die er dagelijks hun brood verdienen, weten alles van het IJsselmeer.
Deze flauwekul is gewoon bedoeld om de boel tzt dicht te gooien!!!!
Over het merken van een van deze vissoorten, nl de zeeforel. Op deze vis vist een kleine groep liefhebbers in de voordelta nabij het Haringvliet en Waterweg.
Elk jaar vangen we diverse mooie vissen die natuurlijk worden teruggezet. Misschien kan dit kleine groepje sportvissers op deze manier een grote bijdrage leveren.
Ook in dit waterschap laat het bestuur dus zijn oren hangen naar de boeren. Want waarom wordt er, voordat er een beslissing wordt genomen over het zoutgehalte, wél met hen gesproken en niet met bijvoorbeeld natuurorganisaties?
Hoe moeilijk kan het zijn. Stel de stuwen wat hoger in en het lagere veen komt weer onder water te staan. Kost niks. Scheelt al wel gelijk veel aan het inklinken van het veen en de uitstoot van CO2. Misschien moet de tractor dan wat lichter worden of moeten we gewoon het groene hart weer het oerbos van Nederland laten worden. Al die vlakke weilanden met nauwelijks een koe er op is toch ook niks. CO2 uitstoot omlaag door waterpeil omhoog!
@Pieter den Besten Interessante conclusies naar aanleiding van onderzoek naar governance Marker Wadden. Cultuurverschillen van organisaties kunnen bijdragen aan beter resultaat van samenwerking. Samenstelling van het projectteam is doorslaggevend, dat is ook mijn ervaring bij complexe inrichtingsvraagstukken, waarbij niet het van belang is een koppeling tussen theorie en praktijkkennis te maken. Ik hoop dat de conclusies voor betere governance bij andere inrichtingsprojecten opgevolgd worden, zodat er nog betere resultaten gerealiseerd kunnen worden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.