0
0
0
s2smodern

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft de herbouw van de slibverwerkingsinstallatie op de rioolwaterzuivering in Echten opgeschort. Reden is de grote onzekerheid over de nieuwe beleidsregels voor stikstofdepositie.

Het waterschap wilde beginnen aan het herstel van de slibgisting in Echten, zodat deze in 2020 weer in bedrijf zou kunnen worden genomen. Herstel was nodig omdat de installatie eind januari van dit jaar uit bedrijf is genomen. Het systeem voldeed niet meer aan de eisen die gelden voor betrouwbaarheid, beschikbaarheid, onderhoud en veiligheid.

In april besloot het waterschapsbestuur de installatie voor de slibverwerking 'nieuw leven in te blazen'. Het project kreeg de naam ‘Echten Robuust’ en zou gefaseerd worden uitgevoerd.

Het plan is om de slibverwerking in Echten op hetzelfde kwaliteitsniveau te krijgen als in Zwolle en Deventer. Met het vergisten van het zuiveringsslib wil het waterschap kosten besparen en de afvalwaterzuivering verduurzamen.

Maar door de grote onzekerheid rondom nieuwe beleidsregels voor stikstofdepositie op Natura 2000-gebieden, kan de bouwfase nu niet van start gaan, schrijft het waterschap. “Het algemeen bestuur van het waterschap is hierover geïnformeerd. Momenteel worden alternatieven in relatie tot stikstofdepositie onderzocht.”

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Geef op lantaarnpalen, gevels, transformatorhuisjes aan hoe hoog het water komt bij een dijkdoorbraak en hoe je in een veilig gebied of gebouw komt. Veel effectiever en aansprekender én met handelingsperspectief.
@rene wellensDank. Aangepast.
Goede pitch van die Rene Willems.
Maar zijn collega Rene Wellens kan het ook best aardig.
Ik zou graag willen weten over welke 12 rwzi's het gaat.
Er is volledige LCA berekening gedaan.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het