0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De grondwaterstanden op de hoge gronden in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) zijn nog lager dan vorig jaar. Als gevolg van twee droge zomers achter elkaar staan in deze gebieden de landbouw en natuur onder druk, stelt het waterschap.

De neerslag van de afgelopen weken heeft nauwelijks positief effect gehad op de grondwaterstanden in de droge bieden. Dat zijn het Drents Plateau, de stuwwallen rond Steenwijk en Havelte, de Sallandse Heuvelrug en het gebied rond Ommen.

Het grondwater op de hoge gronden is sterk afhankelijk van neerslag, omdat het waterschap daar geen water kan aanvoeren.

Neerslagtekort
Het neerslagtekort is in de afgelopen periode weer verder toegenomen, schrijft WDOD, dat vaststelt dat in de lage delen van zijn werkgebied de grondwaterstanden normale waarden hebben. De aanvoer van water vanuit het IJsselmeer en de IJssel blijft voldoende.

Daar waar mogelijk houdt het waterschap de waterpeilen in sloten, weteringen en kanalen zoveel mogelijk op maximaal peil. Dit met het doel om zoveel mogelijk water vast te houden en de grondwaterstanden positief te beïnvloeden voor landbouw en natuur.

Momenteel draait het waterschap tussen de 40 en 70 procent van de capaciteit voor het aanvoeren van water. 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Dan moet de overheid wel bereid zijn om de boeren meer organische mest toe te laten dienen in ruil voor minder chemische kunstmest!
Van natuurverbetering kan hier geen sprake zijn. De aangekondigde nieuwe natuur zal de rijkdom aan leven die onder het zand is gewerkt nimmer evenaren. Ook is het verwonderlijk dat Staatsbodbeheer nu een stuk beschermd Europees cultureel erfgoed gaat onderhouden dat voorheen onder de Waddenvereniging viel en als ondehoudsopdracht van Hoogheemraad Hollandsnoorderkwartier was.
Kortom, hier worden we met open ogen belazerd! Nog erger is dat Ecoshape Bulding with Nature dit geknoei met de natuur wil voordragen voor een prijs beschikbaar gesteld door de Zandlobby.
Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het