0
0
0
s2smodern

De grondwaterstanden op de hoge gronden in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) zijn nog lager dan vorig jaar. Als gevolg van twee droge zomers achter elkaar staan in deze gebieden de landbouw en natuur onder druk, stelt het waterschap.

De neerslag van de afgelopen weken heeft nauwelijks positief effect gehad op de grondwaterstanden in de droge bieden. Dat zijn het Drents Plateau, de stuwwallen rond Steenwijk en Havelte, de Sallandse Heuvelrug en het gebied rond Ommen.

Het grondwater op de hoge gronden is sterk afhankelijk van neerslag, omdat het waterschap daar geen water kan aanvoeren.

Neerslagtekort
Het neerslagtekort is in de afgelopen periode weer verder toegenomen, schrijft WDOD, dat vaststelt dat in de lage delen van zijn werkgebied de grondwaterstanden normale waarden hebben. De aanvoer van water vanuit het IJsselmeer en de IJssel blijft voldoende.

Daar waar mogelijk houdt het waterschap de waterpeilen in sloten, weteringen en kanalen zoveel mogelijk op maximaal peil. Dit met het doel om zoveel mogelijk water vast te houden en de grondwaterstanden positief te beïnvloeden voor landbouw en natuur.

Momenteel draait het waterschap tussen de 40 en 70 procent van de capaciteit voor het aanvoeren van water. 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Geef op lantaarnpalen, gevels, transformatorhuisjes aan hoe hoog het water komt bij een dijkdoorbraak en hoe je in een veilig gebied of gebouw komt. Veel effectiever en aansprekender én met handelingsperspectief.
@rene wellensDank. Aangepast.
Goede pitch van die Rene Willems.
Maar zijn collega Rene Wellens kan het ook best aardig.
Ik zou graag willen weten over welke 12 rwzi's het gaat.
Er is volledige LCA berekening gedaan.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het