secundair logo knw 1

Foto: DJ Bergsma

Waterschap Drents Overijsselse Delta stimuleert initiatieven die bijdragen aan voldoende water en schoon water. Particuliere initiatieven in stad en dorp werden al langer financieel ondersteund. Sinds 1 juni heeft het waterschap een subsidieregeling geopend voor ideeën voor het landelijk gebied.

 

Samen met particulieren en bedrijven wil WDO Delta de zoetwatervoorziening in het oosten van Nederland verbeteren en klimaatbestendig maken. Ook zoekt het waterschap naar nieuwe mogelijkheden om het watersysteem en het waterbeheer te verbeteren. De subsidieregeling 'Samenwerken aan voldoende en schoon water in landelijk gebied' is dan ook bedoeld voor maatregelen rond klimaatbestendigheid, zoetwatervoorziening en waterkwaliteit.

De regeling loopt tot het einde van het jaar en voor deze periode geldt een subsidieplafond van 463.000 euro. Per project wordt maximaal 25.000 euro uitgekeerd. Hier leest u aan welke voorwaarden de projectvoorstellen precies moeten voldoen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?