0
0
0
s2sdefault

Voor het realiseren van een klimaatbestendige kust zijn samenwerkingsverbanden cruciaal voor São Tomé en Príncipe. Kennisinstituut Deltares werkte er het afgelopen decennium aan oplossingen om het effect van klimaatverandering tegen te gaan. “Dankzij lokale samenwerkingen en het delen van innovatieve kennis hebben we belangrijke stappen gezet”, zegt Alessio Giardino, coastal engineer bij Deltares.

0
0
0
s2sdefault

Nederlandse waterschappen ondersteunen waterprojecten in het buitenland. Ze hebben daar al vele jaren ervaring mee. Maar corona maakte alles anders. Bekende en beproefde manieren van werken gingen op de schop. Alles moest digitaal. Na anderhalf jaar buitenlandse projecten op afstand, stelt H2O de vraag: wat betekent dit voor de toekomst van het internationale werk?

0
0
0
s2sdefault

Kennisinstituut Deltares werkt in Ecuador samen met de gemeente Guayaquil, de TU Guayaquil (ESPOL) en de Nederlandse partners Urbanisten en Rebel aan een project om delen van de stad klimaatbestendiger te maken. “Verbetervoorstellen voor de ruimtelijke ordening en kwantificering effecten opende de ogen van de Ecuadorianen”, zegt Otto de Keizer, hydroloog bij Deltares. 

0
0
0
s2sdefault

VEI, een initiatief van zeven Nederlandse waterbedrijven, werkt sinds 2018 samen met vier waterbedrijven in het zuiden van de Filipijnen. Versterking van hun capaciteit staat hierbij centraal. Door een project in de gemeente Bayawan – met financiering van Water for Life – hebben ruim 13.500 arme mensen toegang gekregen tot veilig kraanwater. Zij betalen nu veel minder voor drinkwater.

0
0
0
s2sdefault

Project Maji is een in Dubai gevestigde non-profit organisatie die op zonne-energie werkende waterinstallaties voor plattelandsgemeenschappen in Afrika realiseert. Het Nederlandse Aqua for All ondersteunt Project Maji bij het realiseren van watervoorzieningen in Kenia met een contract waarin beheer en onderhoud centraal staan. “We willen meer continuïteit en goed ondernemerschap”, zegt Arco van der Toorn, programmamanager bij Aqua for All.

0
0
0
s2sdefault

Nederlandse partijen lopen voorop bij de wereldwijde inspanningen om schoon drinkwater toegankelijk te maken voor mensen in ontwikkelingslanden. Daarbij zijn langdurige samenwerkingen en het aantrekken van privaat kapitaal van groot belang. “We zien een partnerschap als een langdurig huwelijk en niet als een one-night stand.”

0
0
0
s2sdefault

In een van de meest uitdagende regio’s ter wereld, de Palestijnse Gebieden, probeert het Blue Deal-programma van de waterschappen de afvalwaterzuivering te verbeteren. Dat gebeurt onder andere met een innovatief en kleinschalig zuiveringsconcept in een mobiele unit, ofwel de BlueElephant.

0
0
0
s2sdefault

Om de afvalwaterzuivering wereldwijd op orde te krijgen, is meer nodig dan alleen techniek, zegt Paul Roeleveld van Royal HaskoningDHV. “Misschien werkt een fysisch-chemische installatie in Afrika wel veel beter.”

0
0
0
s2sdefault

Overstromingen, droogte, hitte: ze zijn talrijk en ze worden almaar extremer. Alle zeilen moeten daarom worden bijgezet om de gevolgen van de klimaatverandering het hoofd te bieden. Op overheidsniveau moet er dringend een serieus tandje bij, maar op projectniveau gebeurt er al veel. Onder de vlag van 'Waterwerk Wereldwijd' zoomt H2O deze zomer in op de Nederlandse bijdragen aan waterprojecten over de hele wereld. Maar de aftrap is een blik op de huidige stand van zaken.  

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Toine, van harte proficiat en met hartelijke groet van André Jansen.
Gefeliciteerd Hein! Heel mooi dat jij dit gaat doen! Uitwisseling van kennis is inderdaad cruciaal! Veel succes, dorette
Veel succes in deze nieuwe rol. Een stap die bij je passie past om een duurzame samenleving te vormen die met respect omgaat met ons milieu en leefomgeving.
Tsja, terecht signaal, maar weet dat met het eventueel verdwijnen van de geborgde zetels dus ook de zetel van de categorie Natuur verdwijnt... Of daar de regenboogforel (non-binair of anderszins) voor terugkomt is maar de vraag...

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.