0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De afgelopen vier jaar zijn de opbrengsten van waterschappen uit heffingen met ruim 9 procent gestegen. Dit meldt het CBS op basis van de jaarlijkse analyse van heffingen en investeringen van de waterschappen.

De 21 Nederlandse waterschappen verwachten in 2019 2,9 miljard euro inkomsten uit de heffingen. De komende vier jaar gaan ze uit van 5,8 miljard euro aan investeringen.

De waterschappen hebben twee hoofdtaken: afvalwaterzuivering en de watersysteemtaak, onder andere het beheer en onderhoud van waterkeringen. Deze taken worden grotendeels gefinancierd uit twee specifieke waterschapsheffingen: de zuiveringsheffing en de watersysteemheffing.

De hoogte van de waterschapsheffingen kan aanzienlijk verschillen per waterschap. Voor huiseigenaren is de hoogte van de waterschapsheffing onder meer afhankelijk van de WOZ-waarde van de woning. Huiseigenaren betalen gemiddeld het meest in hoogheemraadschap Noorderkwartier en het minst in waterschap de Dommel.

De Dommel kent ook het laagste tarief voor huurders. Gezinnen zonder koopwoning zijn in het beheersgebied van hoogheemraadschap Delfland het slechtste af.

 

MEER INFORMATIE
CBS: jaarlijkse analyse heffingen en investeringen van de waterschappen

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het