0
0
0
s2smodern

Als enige organisatie uit de watersector staat Waterschapsbedrijf Limburg op de longlist voor de verkiezing van beste overheidsorganisatie van Nederland van het jaar 2019. Vorig jaar ging die titel naar Waterschap Aa en Maas.

Voor dit jaar waren 150 overheidsbedrijven genomineerd. Nu strijden er nog negentien kandidaten om de titel 'Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2019'. Volgende week maakt de jury bekend welke tien organisaties meedingen naar een van drie finaleplekken.

Zij mogen hun organisatie presenteren aan de jury, die vervolgens op 27 september een topdrie bekendmaakt. Na een werkbezoek aan deze organisaties volgt op 19 november de uitreiking van de Overheidsawards aan de definitieve winaars in de Ridderzaal. Behalve een Overheidsorganisatie wordt er dan ook een Overheidsmanager van het Jaar 2019 uitgeroepen.

Professionele trots
De Verkiezing Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Doel is om goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Ook draagt de prijs volgens de initiatiefnemers bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven breed te delen.

In 2018 won Waterschap Aa en Maas de titel voor 'Beste Overheidsorganisatie van het Jaar', in 2017 greep Waterschap Brabantse Delta daar net naast.

Innovatief
De jury, die wordt voorgezeten door Jan van Zanen (burgemeester van Utrecht en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten), let op drie ‘dimensies’: een duidelijk profiel (buitenwereld), een krachtige organisatie (binnenwereld), een duidelijk maatschappelijk resultaat (effect).

''Waterschapsbedrijf Limburg gaat efficiënt om met het geld van de burgers en ze zijn innovatief aan de slag met verbeteringen van hun processen. De organisatie is gemoderniseerd en geautomatiseerd, waardoor direct op je vragen geantwoord kan worden", luidt het voorlopige oordeel.

Waterschapsbedrijf Limburg is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg, dat zeventien rioolwaterzuiveringsinstallaties beheert.

 

MEER INFORMATIE
Website Overheidsawards

Bericht over verkiezing 2018

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een helder verhaal en een goed plan voor de eerste langere termijn. Het schept de tijd om de werkelijke ontwikkelingen te kunnen volgen en daarop de echte lange termijn beleidsmatig voor te bereiden.
Wat is de extra verzilting van ons water door deze energievorm? Het zoete(re) water is zeer schaars.
Waardevolle bijdrage aan het water-debat. Hoop dat deze aanpak veel navolging vindt.
Een bedrijfsbackup behoort dagelijks of beter elke paar uur gemaakt te worden, hopelijk heeft Wetsus dat nu ook geleerd. En de verantwoordelijke die een wekelijkse back-up heeft ingesteld moet zich niet meer met IT veiligheid bemoeien. Waarom is er wel tijd om een week te onderhandelen, maar geen tijd de back-ups terug te zetten, duurt dat echt een week? Ik vermoed dat nooit geprobeerd is of de back-ups ook werken. Kortom het statement 'dit kan dus iedereen gebeuren', zou aangevuld moeten worden met 'maar zou bij ons geen effect hebben omdat onze back-ups frequent gemaakt worden en erg goed werken'. Wel heel erg goed dat deze gebeurtenis gepubliceerd wordt.
Goed dat met religieuze leiders over belang van waterbeheer wordt gesproken. In de laatste bijeenkomst van het Water Governance Initiative van de OECD is nadrukkelijk gesproken over de bijdrage van indigenous people ten aanzien van waterbeheer. Ook deze groepen zouden kunnen worden betrokken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.