0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Als enige organisatie uit de watersector staat Waterschapsbedrijf Limburg op de longlist voor de verkiezing van beste overheidsorganisatie van Nederland van het jaar 2019. Vorig jaar ging die titel naar Waterschap Aa en Maas.

Voor dit jaar waren 150 overheidsbedrijven genomineerd. Nu strijden er nog negentien kandidaten om de titel 'Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2019'. Volgende week maakt de jury bekend welke tien organisaties meedingen naar een van drie finaleplekken.

Zij mogen hun organisatie presenteren aan de jury, die vervolgens op 27 september een topdrie bekendmaakt. Na een werkbezoek aan deze organisaties volgt op 19 november de uitreiking van de Overheidsawards aan de definitieve winaars in de Ridderzaal. Behalve een Overheidsorganisatie wordt er dan ook een Overheidsmanager van het Jaar 2019 uitgeroepen.

Professionele trots
De Verkiezing Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Doel is om goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Ook draagt de prijs volgens de initiatiefnemers bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven breed te delen.

In 2018 won Waterschap Aa en Maas de titel voor 'Beste Overheidsorganisatie van het Jaar', in 2017 greep Waterschap Brabantse Delta daar net naast.

Innovatief
De jury, die wordt voorgezeten door Jan van Zanen (burgemeester van Utrecht en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten), let op drie ‘dimensies’: een duidelijk profiel (buitenwereld), een krachtige organisatie (binnenwereld), een duidelijk maatschappelijk resultaat (effect).

''Waterschapsbedrijf Limburg gaat efficiënt om met het geld van de burgers en ze zijn innovatief aan de slag met verbeteringen van hun processen. De organisatie is gemoderniseerd en geautomatiseerd, waardoor direct op je vragen geantwoord kan worden", luidt het voorlopige oordeel.

Waterschapsbedrijf Limburg is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg, dat zeventien rioolwaterzuiveringsinstallaties beheert.

 

MEER INFORMATIE
Website Overheidsawards

Bericht over verkiezing 2018

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Dan moet de overheid wel bereid zijn om de boeren meer organische mest toe te laten dienen in ruil voor minder chemische kunstmest!
Van natuurverbetering kan hier geen sprake zijn. De aangekondigde nieuwe natuur zal de rijkdom aan leven die onder het zand is gewerkt nimmer evenaren. Ook is het verwonderlijk dat Staatsbodbeheer nu een stuk beschermd Europees cultureel erfgoed gaat onderhouden dat voorheen onder de Waddenvereniging viel en als ondehoudsopdracht van Hoogheemraad Hollandsnoorderkwartier was.
Kortom, hier worden we met open ogen belazerd! Nog erger is dat Ecoshape Bulding with Nature dit geknoei met de natuur wil voordragen voor een prijs beschikbaar gesteld door de Zandlobby.
Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het