0
0
0
s2smodern

De Nederlandse waterschappen plannen de komende jaren circa 750 (water)bouwprojecten. In 2020 zullen 180 projecten uitgevoerd worden. Dit blijkt uit de Projectenkalender Waterschapsmarkt van de Unie van Waterschappen.

De komende jaren willen de waterschappen flink investeren in hun infrastructuur. Dit doen ze deels om de infrastructuur te vervangen, die het einde van haar levensduur heeft bereikt, en deels om ambities rond de energietransitie en de overgang naar een circulaire economie te realiseren.

De projectenkalender, in opdracht van de waterschappen is opgesteld door het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB), bevat informatie van alle waterschappen over hun projecten op het gebied van waterveiligheid, watersystemen en waterketen. De kalender is bedoeld om marktpartijen in de (water)bouw en infrastructuur inzicht te geven in de plannen van de waterschappen.

Volgens de Projectenkalender Waterschapsmarkt is er tot 2030 circa 25 miljard euro nodig. 45% van de uitgaven gaat naar dijkversterkingen, circa 20% betreft investeringen in RWZI’s en 15% is gereserveerd voor gemalen en kunstwerken. Op dit moment hebben de waterschappen ongeveer 750 projecten in de fasen initiatief, planuitwerking en aanbesteding. In 2020 zullen ruim 180 projecten van start gegaan.

 

MEER INFORMATIE
Projectenkalender Waterschapsmarkt

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Er is volledige LCA berekening gedaan.
Het maken van ongebluste kalk kost veel energie. Is dat meegenomen in de beoordeling?
Boeiend, daar komt wel heel wat jeugdsentiment naar boven. Het lijkt me de moeite waard om het TNO en Stowa onderzoek aan slibverwerking uit de periode 1974 tot 1985 weer eens op een rijtje te zetten en voor de "jeugd" beschikbaar te maken... Zie ook de H2O publicaties uit die tijd.
De uitgaven die gedaan worden tbv klimaat, biodiversiteit, flora en fauna, e.d. moeten gedragen gaan worden door natuur, deze betalen nu al veel en veel te weinig terwijl ze wel een geborgde zetel hebben....Ruil deze zetel in voor eigen huis eigenaren?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het