0
0
0
s2smodern

De Nederlandse waterschappen plannen de komende jaren circa 750 (water)bouwprojecten. In 2020 zullen 180 projecten uitgevoerd worden. Dit blijkt uit de Projectenkalender Waterschapsmarkt van de Unie van Waterschappen.

De komende jaren willen de waterschappen flink investeren in hun infrastructuur. Dit doen ze deels om de infrastructuur te vervangen, die het einde van haar levensduur heeft bereikt, en deels om ambities rond de energietransitie en de overgang naar een circulaire economie te realiseren.

De projectenkalender, in opdracht van de waterschappen is opgesteld door het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB), bevat informatie van alle waterschappen over hun projecten op het gebied van waterveiligheid, watersystemen en waterketen. De kalender is bedoeld om marktpartijen in de (water)bouw en infrastructuur inzicht te geven in de plannen van de waterschappen.

Volgens de Projectenkalender Waterschapsmarkt is er tot 2030 circa 25 miljard euro nodig. 45% van de uitgaven gaat naar dijkversterkingen, circa 20% betreft investeringen in RWZI’s en 15% is gereserveerd voor gemalen en kunstwerken. Op dit moment hebben de waterschappen ongeveer 750 projecten in de fasen initiatief, planuitwerking en aanbesteding. In 2020 zullen ruim 180 projecten van start gegaan.

 

MEER INFORMATIE
Projectenkalender Waterschapsmarkt

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Ook de Algemene #Waterschapspartij vindt dat de 'Geborgde Belangen' fors zijn over-vertegenwoordigd in de waterschapswereld. Met als schrijnend gevolg dat de Unie wél oog heeft voor de 'boerenweeffout' maar niet voor de 'huizenweeffout'. Maar huizen betalen landelijk ruim 40% van de watersysteemheffing, dat is 4x !! meer dan de groepsbijdrage van de boeren. En ook huurders moeten indirect meebetalen, omdat de watersysteemheffing op woningen door de verhuurder wordt betaald (en dus in de huur wordt doorberekend). De AWP wil juist een eerlijker verdeling van de waterschapslasten.
Ook wil de Unie niet kijken naar de grondslag voor de zuiveringshefing (vast bedrag per huishouden of gebaseerd op het aantal bewoners per huis). Terwijl het een grote ergernis is van 2-persoonshuishoudens om verplicht voor drie personen te moeten betalen. Met de huidige digitale technieken moet het toch een 'fluitje van een cent' zijn om per huis de zuiveringsheffing te baseren op het aantal bewoners?
Lees ook hier: https://www.h2owaternetwerk.nl/h2o-podium/opinie/aanpassing-waterschapsbelasting-pijnpunten-van-burgers-worden-doorgeschoven-naar-toekomst
Wij zijn van het begin af aan grote voorstander voor het wijzigingen van de belastingen in een bredere scope. De Unie van waterschappen blijft echter vanuit de ivoren toren dansen naar de pijpen van de geborgde zetels en hebben geen oog voor de ingezetenen (inwoners) die als de spreekwoordelijke melkkoe worden misbruikt.
Wij pleiten voor een passend en eerlijk belastingstelsel waarin de inwoners niet meer maar minder gaan betalen door o.a. de VE-differentiatie passender te maken op de gezinssamenstelling. Ook de TBO's (grondeigenaren) mogen wat ons betreft ook aanzienlijk meer gaan betalen (nu betalen ze een schijntje), heel veel maatregelen en werk van de Waterschappen komt ten goede aan hun eigendom.
De sleutel licht bij de UvW, willen die alleen maar naar de geborgde zetels blijven luisteren of ook naar de vertegenwoordigers van de inwoners. Willen ze niet luisteren, dan moeten ze maar voelen en wij zullen niet schromen om desnoods via de Tweede Kamer een onvoldoende plan te laten te verwerpen.
We hebben nu de kans als waterschappen, doe het dan goed! en luister naar ALLE partijen.
Chris Spooren
Voormalig Waterschap bestuurder (AB) waterschap De Dommel.
Statenlid provincie Noord Brabant.
De sector is redelijk veerkrachtig. Maar de vissen dan?
Op welke manier wordt dan fosfaat teruggewonnen?
Hoe bepaal je virusdeeltjes in een millimeter rioolwater?
Zou een milliliter niet handiger zijn?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.