secundair logo knw 1

De waterschappen stemmen unaniem in met het Klimaatakkoord. Met hun ondersteuning beloven de eenentwintig waterschappen om zich in te zetten om doelen uit het Klimaatakkoord te halen.

Het Klimaatakkoord maakt deel uit van het Nederlandse klimaatbeleid. Het akkoord werd gesloten tijdens het Klimaatberaad, een overleg tussen veel organisaties en bedrijven in Nederland met als doel om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Het centrale doel van het Klimaatakkoord is 49% reductie van broeikasgassen in 2030 ten opzichte van 1990. Overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties hebben afspraken gemaakt over de maatregelen die de komende 10 jaar genomen zullen gaan worden om de klimaatdoelen te halen.

Aan alle deelnemende partijen van het beraad, waaronder de waterschappen, was gevraagd het akkoord te bekrachtigen met een handtekening. Een groot aantal branche-organisaties, bedrijven en instellingen gingen de waterschappen de afgelopen tijd al voor.

Ambities waterschappen
Waterschappen hebben eerder al eigen duurzame doelstellingen geformuleerd. Ze willen de uitstoot van CO2 reduceren door biogas opwekking en door het plaatsen van bijvoorbeeld windmolens. In 2025 willen de waterschappen 100% energieneutraal zijn.

Met het ondertekenen van het Klimaatakkoord geven de waterschappen aan de urgentie van het klimaatprobleem te onderkennen en beloven ze zich in te zetten om de doelen uit het Klimaatakkoord te halen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Weer een geval van: de gevolgen proberen te gaan bestrijden en de oorzaak niet aanpakken. Zo blijft het werk in de wereld. En de vervuiling. 
Beste Carel, in de podcast kun je vinden op Spotify en  Apple Podcasts. Je kunt hem ook online beluisteren via de link in het bericht
Mooi! Jammer dat ik de serie niet terugvind als ik zoek in de NRC Podcast app.
Geachte redactie, ik ben verheugd dat eindelijk het besef is dat het klepelbeleid nu ter discussie is gesteld. Ik heb bij waterschap Hollandse delta al jaren als bestuurslid aangedrongen om het klepelen alleen als noodzaak te gebruiken. Ook heb ik div gesprekken gehad met SBB mbt klepelen in de duinen van Ouddorp waarbij de structuur volledig werd vernield. Dit jaar is eindelijk door beherende organisatie alleen maar gemaaid en wel in oktober waar mi de hele natuur in dit duingebied mee is geholpen. Het waterschap heeft nu ook bepaald dat klepelbeleid op de schop moet en in de toekomst alleen maar met maaibeleid mag worden uitgevoerd. Dus goed resultaat waar ik blij mee ben. Dit is natuurbehoud zoals het moet.
@JWBoehmerSommige desinformatie is te simplistisch om op te reageren. Zelfs citeren van een nieuwsbericht blijkt lastig (aanpak van dijken is lang niet altijd verhogen). Instabiliteit en kans op zettingsvloeiing worden ook aangepakt. Daarmee wordt ook de invloed van zee en maan beperkt, maar dan wel op basis van logische en bewezen relaties ipv dubieuze, onwaarschijnlijke en onbewezen hypotheses. Oei, toch gereageerd. Dom van me. Ik kan dit beter negeren.