0
0
0
s2smodern

De waterschappen stemmen unaniem in met het Klimaatakkoord. Met hun ondersteuning beloven de eenentwintig waterschappen om zich in te zetten om doelen uit het Klimaatakkoord te halen.

Het Klimaatakkoord maakt deel uit van het Nederlandse klimaatbeleid. Het akkoord werd gesloten tijdens het Klimaatberaad, een overleg tussen veel organisaties en bedrijven in Nederland met als doel om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Het centrale doel van het Klimaatakkoord is 49% reductie van broeikasgassen in 2030 ten opzichte van 1990. Overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties hebben afspraken gemaakt over de maatregelen die de komende 10 jaar genomen zullen gaan worden om de klimaatdoelen te halen.

Aan alle deelnemende partijen van het beraad, waaronder de waterschappen, was gevraagd het akkoord te bekrachtigen met een handtekening. Een groot aantal branche-organisaties, bedrijven en instellingen gingen de waterschappen de afgelopen tijd al voor.

Ambities waterschappen
Waterschappen hebben eerder al eigen duurzame doelstellingen geformuleerd. Ze willen de uitstoot van CO2 reduceren door biogas opwekking en door het plaatsen van bijvoorbeeld windmolens. In 2025 willen de waterschappen 100% energieneutraal zijn.

Met het ondertekenen van het Klimaatakkoord geven de waterschappen aan de urgentie van het klimaatprobleem te onderkennen en beloven ze zich in te zetten om de doelen uit het Klimaatakkoord te halen.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Er is volledige LCA berekening gedaan.
Het maken van ongebluste kalk kost veel energie. Is dat meegenomen in de beoordeling?
Boeiend, daar komt wel heel wat jeugdsentiment naar boven. Het lijkt me de moeite waard om het TNO en Stowa onderzoek aan slibverwerking uit de periode 1974 tot 1985 weer eens op een rijtje te zetten en voor de "jeugd" beschikbaar te maken... Zie ook de H2O publicaties uit die tijd.
De uitgaven die gedaan worden tbv klimaat, biodiversiteit, flora en fauna, e.d. moeten gedragen gaan worden door natuur, deze betalen nu al veel en veel te weinig terwijl ze wel een geborgde zetel hebben....Ruil deze zetel in voor eigen huis eigenaren?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het