secundair logo knw 1

Ondernemers en zzp-ers die aangeven dat ze hun belastingaanslag als gevolg van de coronacrisis niet op tijd kunnen betalen, krijgen uitstel van betaling van de waterschappen. Bij sommige waterschappen staat deze regeling ook open voor burgers.

Dat meldt de Unie van Waterschappen na een inventarisatie onder de 21 waterschappen. Het uitstel van betaling geldt voor bepaalde tijd, meestal voor een periode van 3 tot 6 maanden. 

Er is ook een aantal waterschappen dat de invordering stopzet, aldus de UvW. Zij sturen voorlopig geen betalingsherinneringen, aanmaningen en dwangbevelen meer. En de betaalherinneringen die al op de bus waren gedaan, krijgen vooralsnog geen vervolg in de vorm van een aanmaning of dwangbevel.

Met deze aanpak volgen de waterschappen de Rijksoverheid en veel gemeenten, die met fiscale maatregelen ondernemers en zzp’ers tegemoet willen komen als ze in betalingsproblemen komen door de coronacrisis. 

Update 21/3:
Op websites van veel waterschappen is onder actuele berichtgeving weinig of geen expliciete informatie te vinden over het uitstelbeleid in verband met de coronacrisis. Daarvoor moet vaak gezocht worden op de sites van de regionale belastingkantoren die lokale belastingen voor waterschappen en gemeenten innen. Veel waterschappen participeren in deze samenwerkingsverbanden en conformeren zich aan het beleid dat is opgesteld voor de door de coronacrisis getroffen bedrijven met liquiditeitsproblemen.

Acht waterschappen geven uitstel van betaling tot 31 augustus. Vier hebben 30 juni als uitsteldatum opgegeven, één houdt 31 mei aan. Zes waterschappen noemen geen datum, maar geven aan coulant om te gaan met de invordering of zeggen nadere afspraken te willen maken over verzoeken tot uitstel.

Twee waterschappen, De Dommel en Amstel, Gooi en Vecht, geven vooralsnog geen duidelijkheid. Die is ook niet te vinden bij de instanties die de belastingen voor hen innen, respectievelijk Brabant Water en Waternet.

 

MEER INFORMATIE
Waterschappen coulant bij uitstel van betaling van belastingen

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.