0
0
0
s2smodern

Ondernemers en zzp-ers die aangeven dat ze hun belastingaanslag als gevolg van de coronacrisis niet op tijd kunnen betalen, krijgen uitstel van betaling van de waterschappen. Bij sommige waterschappen staat deze regeling ook open voor burgers.

Dat meldt de Unie van Waterschappen na een inventarisatie onder de 21 waterschappen. Het uitstel van betaling geldt voor bepaalde tijd, meestal voor een periode van 3 tot 6 maanden. 

Er is ook een aantal waterschappen dat de invordering stopzet, aldus de UvW. Zij sturen voorlopig geen betalingsherinneringen, aanmaningen en dwangbevelen meer. En de betaalherinneringen die al op de bus waren gedaan, krijgen vooralsnog geen vervolg in de vorm van een aanmaning of dwangbevel.

Met deze aanpak volgen de waterschappen de Rijksoverheid en veel gemeenten, die met fiscale maatregelen ondernemers en zzp’ers tegemoet willen komen als ze in betalingsproblemen komen door de coronacrisis. 

Update 21/3:
Op websites van veel waterschappen is onder actuele berichtgeving weinig of geen expliciete informatie te vinden over het uitstelbeleid in verband met de coronacrisis. Daarvoor moet vaak gezocht worden op de sites van de regionale belastingkantoren die lokale belastingen voor waterschappen en gemeenten innen. Veel waterschappen participeren in deze samenwerkingsverbanden en conformeren zich aan het beleid dat is opgesteld voor de door de coronacrisis getroffen bedrijven met liquiditeitsproblemen.

Acht waterschappen geven uitstel van betaling tot 31 augustus. Vier hebben 30 juni als uitsteldatum opgegeven, één houdt 31 mei aan. Zes waterschappen noemen geen datum, maar geven aan coulant om te gaan met de invordering of zeggen nadere afspraken te willen maken over verzoeken tot uitstel.

Twee waterschappen, De Dommel en Amstel, Gooi en Vecht, geven vooralsnog geen duidelijkheid. Die is ook niet te vinden bij de instanties die de belastingen voor hen innen, respectievelijk Brabant Water en Waternet.

 

MEER INFORMATIE
Waterschappen coulant bij uitstel van betaling van belastingen

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bepaal je virusdeeltjes in een millimeter rioolwater?
Zou een milliliter niet handiger zijn?
Een korte reactie op de verklaring inzake duurzaamheid in dit artikel: “Diverse onafhankelijke berekeningen hebben aangetoond dat drogen en verbranden van RWZI slibben NIET de meest duurzame oplossing is. Bewering inzake CO2-uitstoot is zeer discutabel en er wordt geen rekening gehouden met de uitstoot van stikstof”. Mladen Filipan, VSGM (MID MIX).
Mooi dat de dreiging van een landelijk watertekort voorbij is en dat er weer voldoende water Nederland binnenkomt. Waarmee evenwel helaas alleen Europees Nederland bedoeld wordt. Geen woord over Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en Sint-Eustatius) dat nu al bijna tien jaar ook een deel van Nederland is. En mocht dit deel niet binnen de verantwoordelijkheid van RWS en LCW vallen, ook dan ware sprake te zijjn van Europees Nederland in hun berichten.
Goede dag, ik heb uw verslag gelezen over het afvalwater op de Oude Rijn bij Katwijk. Ik woon zelf aan de Zandsloot te Katwijk een aftakking van de Oude Rijn. Hoe kom ik te weten of deze Zandsloot geschikt is om te zwemmen? Ik zwem regelmatig. Is dit mogelijk met gebruik maken van een swimsuit en oog bescherming.
De Zandsloot is ongeveer 8 meter breed en ongeveer 400 meter lang, met aan de uitlopen de Oude Rijn.
Wat we met zijn allen de afgelopen 150-200 jaar in vijf forse ontwateringsgolven/afwateringsgolven (1. kanalisaties, 2. ontginningen en bebossingen, 3. beekverbeteringen, 4. ruilverkavelingen (nooit meer honger) en 5 verstedelijking) gemaakt hebben, is helaas niet in enkele jaren te herstellen.
Toch deel ik de zorgen van Patrick, ook al zeilen we bij waterschap Aa en Maas al scherper aan de wind dan 20 jaar geleden. Van #herstelsponswerkinglandschap naar #ontwikkelsponswerkinglandschap. Zie ook de Stowa-pagina over klimaatrobuuste beekdallandschappen.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.