0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Bodemdaling ten zuidwesten van Emmeloord leidt tot problemen voor agrariërs. Waterschap Zuiderzeeland, de provincie Flevoland en de gemeente Noordoostpolder beginnen daarom -  met boeren en landeigenaren in het gebied - een gezamenlijke bodemaanpak.

“Deze bodemaanpak is een vervolg op een langer lopend, intensief traject,” vertelt Julia Blijham van Waterschap Zuiderzeeland. “De aanpak is nodig omdat standaard ingrepen van het waterschap slechts voor korte tijd resultaat opleveren. Daarom moeten we nu nieuwe oplossingen gaan zoeken.”

De bodemaanpak bestaat uit drie verkenningen. Het is de bedoeling oplossingen te vinden die op korte termijn de problemen te verlichten die veroorzaakt worden door bodemdaling. Maar het waterschap kijkt ook naar de verdere toekomst. “We gaan maatregelen in het watersysteem onderzoeken: denk aan de aanleg van een bypass of het verbeteren van de lokale afvoer. Ook gaan we alternatieven voor het huidige landgebruik bespreken met de agrariërs en in het derde spoor verkennen we de vernattingsproblemen rondom het kanaal Vliegtuigtocht door aanvullend onderzoek te doen naar de oorzaken.”

Het is nadrukkelijk de bedoeling dat het waterschap en andere betrokken overheden samen met de agrariërs en landeigenaren op zoek gaan naar oplossingen. “We moeten het echt met elkaar doen. Als waterschap kunnen we, hoe graag we het misschien ook willen, deze problemen niet voor de boeren oplossen. Daarom roepen we ook alle agrariërs in de regio op mee te denken.”

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.
De overheid had al veel langer bio-centrales moeten bouwen met gelden van de oliemij bv. Shell, BP. Circa 20 % wat anders aan belasting betaald zou worden vanuit de omzet en winstbelasting. Dan zou slib aangeleverd kunnen worden en biogas-groene energie wordt in deze centrales opgewekt tot CH4 gas kwaliteit voor de huishoudens. Dit wordt dan goedkoper aangeleverd aan de huishoudens voor CV en warmwatervoorziening.
Het is toch zot dat het slib of slibkoek niet direct wordt omgezet via Anaerobe gisting en/of in grote centrales om nuttige en bruikbare energie te produceren. Wie is voor?
Kankergezwellen aan vissen, die vrijwel geheel gemuteerd waren door glyfosaten, dan refereer ik aan de onderzoeken van de afgelopen 5 jaar die op de radio in de NRW werden vrijgegeven.
Hoe staat het ervoor met de veiligheid van het oppervlaktewater in combinatie met ontdekte kankergezwellen door glyfosaten in de rivieren van de NRW?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het