0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

In het Duitse deel van de Roer, vlakbij de grens met Nederland, zijn verhoogde concentraties legionella aangetroffen. Waterschap Limburg heeft bedrijven deze week daarom geadviseerd geen water uit de rivier te vernevelen.

Volgens de Duitse autoriteiten is de legionellabacterie afkomstig van lozingen vanuit de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Düren. Ze adviseren daarom voorlopig geen water uit de Roer te onttrekken en te verstuiven. Uit voorzorg neemt Waterschap Limburg dit advies over.

''We hebben alle bedrijven die een vergunning hebben om water uit de Roer te onttrekken een brief gestuurd’’, vertelt woordvoerder Sylvia van Nispen van het waterschap. Het gaat vooral om loonbedrijven, gemeenten en tuiniersbedrijven. ''Het risico lijkt klein, maar we zijn alert en we blijven alert.’’

Voor mensen en dieren is er nauwelijks gevaar, verzekert Van Nispen. ''Legionella is alleen schadelijk als er kleine waterdruppeltjes in de longen komen, dus bij vernevelen. Bij drinken is er geen infectiegevaar.’’

Deze week heeft het waterschap metingen verricht, waarbij speciaal gekeken is naar de ziekmakende soort van de bacterie. Die kan legionellagriep of de veel ernstiger veteranenziekte veroorzaken. De resultaten worden morgen verwacht.

De Roer, die vanuit Duitsland Nederland instroomt, mondt bij Roermond uit in de Maas.

Bericht op de website van Wasserverband Eifel-Rur

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.
De overheid had al veel langer bio-centrales moeten bouwen met gelden van de oliemij bv. Shell, BP. Circa 20 % wat anders aan belasting betaald zou worden vanuit de omzet en winstbelasting. Dan zou slib aangeleverd kunnen worden en biogas-groene energie wordt in deze centrales opgewekt tot CH4 gas kwaliteit voor de huishoudens. Dit wordt dan goedkoper aangeleverd aan de huishoudens voor CV en warmwatervoorziening.
Het is toch zot dat het slib of slibkoek niet direct wordt omgezet via Anaerobe gisting en/of in grote centrales om nuttige en bruikbare energie te produceren. Wie is voor?
Kankergezwellen aan vissen, die vrijwel geheel gemuteerd waren door glyfosaten, dan refereer ik aan de onderzoeken van de afgelopen 5 jaar die op de radio in de NRW werden vrijgegeven.
Hoe staat het ervoor met de veiligheid van het oppervlaktewater in combinatie met ontdekte kankergezwellen door glyfosaten in de rivieren van de NRW?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het