secundair logo knw 1

Dijkgraaf Toine Poppelaars neemt nominatie in ontvangst

Waterschap Scheldestromen is genomineerd voor de KoopWijsPrijs. Deze prijs is op initiatief van de Tweede Kamer ingesteld om maatschappelijk verantwoord inkopen bij overheden te stimuleren.

Vorig jaar ondertekenden de waterschappen, en vele andere overheden, het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Daarmee verplichtten zij zich een actieplan op te stellen waarin de doelstellingen en ambities op gebied van sociale, ecologische en economische duurzaamheid worden samengevat. De ambities over maatschappelijk verantwoord inkopen moeten in het actieplan worden uitgewerkt in concrete doelstellingen.

Scheldestromen ontving de nominatie omdat het waterschap volgens de jury een concreet actieplan heeft geformuleerd waarin duidelijk staat wie in de organisatie wat gaat doen en welk budget er voor verschillende acties is. Ook looft de jury dat de samenhang met de andere beleidsterreinen van het waterschap in beeld is gebracht en dat er ruimte wordt geboden aan de circulaire economie.

In totaal zijn er zes overheden genomineerd: Scheldestromen, de gemeenten Helmond, Eindhoven en Almere, de provincie Zeeland en het Instituut voor Fysieke Veiligheid. De KoopWijsPrijs zal op 14 december, tijdens het MVI congres Samen Werkt!, worden uitgereikt door staatssecretaris Van Veldhoven.

Lees hier meer over de KoopWijsPrijs en de genomineerden

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.