secundair logo knw 1

Dijkgraaf Toine Poppelaars neemt nominatie in ontvangst

Waterschap Scheldestromen is genomineerd voor de KoopWijsPrijs. Deze prijs is op initiatief van de Tweede Kamer ingesteld om maatschappelijk verantwoord inkopen bij overheden te stimuleren.

Vorig jaar ondertekenden de waterschappen, en vele andere overheden, het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Daarmee verplichtten zij zich een actieplan op te stellen waarin de doelstellingen en ambities op gebied van sociale, ecologische en economische duurzaamheid worden samengevat. De ambities over maatschappelijk verantwoord inkopen moeten in het actieplan worden uitgewerkt in concrete doelstellingen.

Scheldestromen ontving de nominatie omdat het waterschap volgens de jury een concreet actieplan heeft geformuleerd waarin duidelijk staat wie in de organisatie wat gaat doen en welk budget er voor verschillende acties is. Ook looft de jury dat de samenhang met de andere beleidsterreinen van het waterschap in beeld is gebracht en dat er ruimte wordt geboden aan de circulaire economie.

In totaal zijn er zes overheden genomineerd: Scheldestromen, de gemeenten Helmond, Eindhoven en Almere, de provincie Zeeland en het Instituut voor Fysieke Veiligheid. De KoopWijsPrijs zal op 14 december, tijdens het MVI congres Samen Werkt!, worden uitgereikt door staatssecretaris Van Veldhoven.

Lees hier meer over de KoopWijsPrijs en de genomineerden

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.