secundair logo knw 1

De ondertekening van de Green Deal 3.0, Beeld Waterschap De Dommel

In de regio Hart van Brabant bundelen Waterschap De Dommel, zorginstellingen, gemeenten en andere organisaties hun krachten om de ecologische voetafdruk van de zorgsector te verkleinen. Het waterschap gaat een proefproject uitvoeren bij twee deelnemende zorginstellingen, met als doel te onderzoeken hoe medicijnresten effectief uit het afvalwater verwijderd kunnen worden.

Een van de zes speerpunten van de Green Deal zijn de zogeheten 'doe-projecten'. Deze praktische initiatieven moeten tastbare en meetbare resultaten opleveren. Een van de projecten richt zich op het verminderen van medicijnresten in het afvalwater van zorginstellingen. Waterschap De Dommel speelt hierin een sleutelrol.

“Deze deal sluit nauw aan bij de ambities van ons waterschap”, vertelt Bas Peeters, lid van het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel. “Door de aanpak bij de bron willen we zoveel mogelijk voorkomen dat medicijnresten in het afvalwater en oppervlaktewater belanden. Daarom ondertekent ook Waterschap De Dommel deze Green Deal.”

Bewustwording
Volgens Peeters biedt de pilot een unieke kans om samen met partners naar werkbare oplossingen te zoeken. “We gebruiken de pilot van deze Green Deal Zorg om mogelijke oplossingsrichtingen te onderzoeken. Én concrete resultaten te halen door samen met partners medicijnresten te verwijderen uit het afvalwater van zorginstellingen.”

De Green Deal Zorg 3.0 moet laten zien hoe samenwerking tussen verschillende partijen kan bijdragen aan een duurzamere toekomst en ook meer bewustwording en innovatie creëert binnen de zorgsector.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Weer een geval van: de gevolgen proberen te gaan bestrijden en de oorzaak niet aanpakken. Zo blijft het werk in de wereld. En de vervuiling. 
Beste Carel, in de podcast kun je vinden op Spotify en  Apple Podcasts. Je kunt hem ook online beluisteren via de link in het bericht
Mooi! Jammer dat ik de serie niet terugvind als ik zoek in de NRC Podcast app.
Geachte redactie, ik ben verheugd dat eindelijk het besef is dat het klepelbeleid nu ter discussie is gesteld. Ik heb bij waterschap Hollandse delta al jaren als bestuurslid aangedrongen om het klepelen alleen als noodzaak te gebruiken. Ook heb ik div gesprekken gehad met SBB mbt klepelen in de duinen van Ouddorp waarbij de structuur volledig werd vernield. Dit jaar is eindelijk door beherende organisatie alleen maar gemaaid en wel in oktober waar mi de hele natuur in dit duingebied mee is geholpen. Het waterschap heeft nu ook bepaald dat klepelbeleid op de schop moet en in de toekomst alleen maar met maaibeleid mag worden uitgevoerd. Dus goed resultaat waar ik blij mee ben. Dit is natuurbehoud zoals het moet.
@JWBoehmerSommige desinformatie is te simplistisch om op te reageren. Zelfs citeren van een nieuwsbericht blijkt lastig (aanpak van dijken is lang niet altijd verhogen). Instabiliteit en kans op zettingsvloeiing worden ook aangepakt. Daarmee wordt ook de invloed van zee en maan beperkt, maar dan wel op basis van logische en bewezen relaties ipv dubieuze, onwaarschijnlijke en onbewezen hypotheses. Oei, toch gereageerd. Dom van me. Ik kan dit beter negeren.