0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Een project van waterschap Brabantse Delta en vier andere waterschappen is genomineerd voor de titel 'Water Innovator of the Year'. Er zijn nog twee andere kandidaten voor de prijs die donderdag, bij het Watervisie congres, wordt uitgereikt.

Het genomineerde project betreft Phario waarbij afbreekbaar plastic wordt gewonnen van het slib uit rioolwater. Brabantse Delta is penvoerder van het project waar ook de waterschappen Fryslan, Dommel, Scheldestromen en Hollandse Delta bij zijn betrokken. Na de eerste testen werd de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Bath van Brabantse Delta aangewezen als pilotzuivering. Binnen het project is op een succesvolle manier, op kleine schaal, plastic gewonnen. Het doel is nu om de productiefaciliteiten uit te breiden.

De andere genomineerden voor de titel 'Water Innovator of the Year' zijn Fractiomate en NOAH Watersolutions. Fractiomate is een apparaat dat wetenschappers van de VU in samenwerking met Spark-Holland ontwikkelden om snel duizenden verschillende stoffen in een watermonster via chromotografie op te delen. Noah Watersolutions is een innovatieve manier van waterzuivering door middel van elektrocoagulatie.

De eretitel 'Water Innovator of the Year' zal worden uitgereikt bij het Watervisiecongres. De genomineerden krijgen tijdens het congres de kans hun innovatie te presenteren. Een jury, het publiek en internetstemmers bepalen uiteindelijk wie zich waterinnovator van het jaar mag noemen. Vorig jaar was watertechnologiebedrijf Pathema de winnaar. Pathema ontwikkelde het Industrial Vortex Generator – In Line-systeem. Dat is een chemicaliënvrije oplossing die reinigings- en productieprocessen van water vrijwaart van onder andere kalk, ijzeraanslag en biologische vervuiling.

Stemmen kan hier

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het

Welkom op de nieuwe site van H2O/KNW!

Wil je een rondleiding of ga je liever gelijk aan de slag?

Neem een rondleiding      Ga gelijk aan de slag